• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita u Laktašima: Kvalitet zamijenio kvantitet

Autor mondo.ba

U sklopu 18. kola ABA lige u Laktašima se sastaju Igokea i Cedevita. Ulog je veliki za oba tima.

 ABA liga 18. kolo Igokea Cedevita prenos live/uzivo TV Arena Sport Izvor: MN PRESS

Zagrepčani su trenutno drugi na tableli sa omjerom 12-5, koliko ima i Budućnost, koja ima lošiju koš-razliku u međusobnim utakmicama, a Igokea je deveta s omjerom 6-11.

Cedeviti je svaka pobjeda bitna u borbi za što bolju poziciju u doigravanju, dok je Igokea u istoj situaciji zbog borbe za opstanak (Olimpija, Zadar i Krka imaju po pet pobjeda).

"Sokići" nisu dobro krenuli ove sezone, ali je odlazak Sita Alonsa i dolazak Slavena Rimca i te kako promijenio situaciju u Zagrebu.

Naime, Cedevita je u posljednjih 11 mečeva slavila deset puta.

"Kvalitet je zamijenio kvantitet, mnogi su otišli, došli su Pulen i Murić i igraju zaista kvalitetno. I ostali igrači donose veliki kvalitet i dobro funkcionišu jedni sa drugima. Sad je ABA liga ušla u samu završnicu, nema mjesta da se razmišlja o drugim stvarima osim kako čupati bodove. Gledamo u svoje dvorište i moramo odigrati što bolju utakmicu. Učinićemo sve da zatvorimo njihove glavne igrače i dođemo do pobjede", istakao je trener Igokee Dragan Nikolić.

Njegov plejmejker Filip Adamović ističe da sutra u Laktaše dolazi ekipa koja je trenutno u najboljoj formi u ABA ligi. Jedina koja je ove sezone savladala Crvenu zvezdu.

"Imaju dva izuzetna individualca Pulena i Kobsa koje ćemo pokušati zaustaviti, mislim da je to ključ pobjede na koju mi idemo. Želimo da ih probamo zaustaviti ili svesti na što manji procenat. Oni će vjerovatno dati svoj broj poena ali pokušaćemo da on bude što manji. Imaju Stipanovića koji je njihov plejmejker iako igra na poziciji centra, vođa na terenu, koji igra odličnu odbranu i koji ih vodi i kada je na klupi i na terenu", rekao je Adamović.

Međutim, svoju računicu imaju i Zagrepčani koji žele da se matematički ubace u prve četiri ekipe na tabeli. Pobjeda protiv Igokee bila bi veliki korak u tom pravcu.

"Igokea je dobra, iskusna ekipa. Sigurno će biti motivisani. Imali su sedmicu dana da se spreme, a na nama je da budemo dobri i da odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je trner "narandžastih" Slaven Rimac.

Izvor: MN PRESS

Slično razmišlja i Karlo Žganec.

"Mislim da smo u dobrom tonusu što se tiče, prije svega, ABA lige. Igramo dobro, ali čeka nas nezgodno gostovanje. Oni su stvarno jedna iskusna ekipa, koja ima pregršt igrača koji su igrali po dobrim evropskim klubovima i sigurno da nisu za potcijeniti. Moramo odigrati što bolje i dobro se pripremiti. Imali smo teško putovanje, ali uz dobar trening u petak trebamo se što bolje spremiti i odigrati što bolju utakmicu."

Nakon što je duže vrijeme izbivao s parketa zbog povrede, Žganec je zaigrao protiv Zvezde, a onda opet nije igrao u Evrokupu u Andori.

"Bio sam dosta dugo van parketa. Sad još to nije 100 odsto, ali je puno bolje nego što je bilo i mislim da će s vremenom ići sve bolje", dodao je centar Cedevite.

Meč u Laktašima igra se u subotu, 2. februara, od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena sport.

ABA LIGA - 18. KOLO:

u subotu

Cibona - Partizan (17.00)
Crvena zvezda - Olimpija (19.00)
Igokea - Cedevita (21.00)

u nedjelju

Mega - Zadar (17.00)
Krka - FMP (19.00)

u ponedjeljak

Budućnost - Mornar (18.00)

Tabela: Zvezda 16-1, Cedevita 12-5, Budućnost 12-5, Partizan 11-6, Mega 9-8, Mornar 7-10, FMP 7-10, Cibona 7-10, Igokea 6-11, Olimpija 5-12, Zadar 5-12, Krka 5-12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC