• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Da završnicu igramo kompletni!

Autor mondo.rs

Selektor Dejvis kup tima Srbije ocenio je da je meč protiv Uzbekistana, koga su "orlovi" dobili 3:2, odigran po neverovatnom scenariju.

 Nenad Zimonjić: Da završnicu Dejvis kupa igramo kompletni! Izvor: MN PRESS

Pobedi se u zube ne gleda!

Srbija je kao gost savladala selekciju Uzbekistana i plasirala se na finalni turnir Dejvis kupa, koji će od 18. do 24. novembra biti održan u Madridu.

Hodali su naši teniseri po "ivici noža", jer su, kako je naveo i selektor Nenad Zimonjić, posle vođstva od 2:0 u petak, a zatim osvojenog prvog seta u dublu, bili na set od prolaza, da bi nakon dva "vezana" poraza i izgubljenog prvog seta odlučujućeg singla - došli na set od eliminacije!

Na sreću, Filip Krajinović se pribrao, zaigrao u skladu sa svojim renomeom i protiv Sanjara Fajzijeva stigao do pobede za toliko željeni treći poen - 4:6, 6:3, 6:0.

"Bio je izuzetno težak dan. Posle odličnog prvog seta u dublu usledio je pad i na kraju zaslužena pobeda Uzbekistanaca. Meč Istomina i Lajovića je bio sjajan za Denisa, dok Dušan nije odigrao na najvišem nivou, ali ovo su uslovi koji su njegovom protivniku najviše odgovarali. Imao je i 'vetar u leđa' zbog dobijenog dubla, rasteretio se, jako dobro ušao u meč i Dušanu je bilo jako teško da uđe u ritam i da proba da mu parira", ocenio je selektor.

Filipu Krajinoviću bilo je još teže, jer je na njegovim ramenima bio ishod čitavog meča.

"Njihov igrač je igrao stvarno fenomenalno, set i po bukvalno bez greške. Iznenadio je taktikom koja je funkcionisala sjajno, sve mu je polazilo za rukom i od onoga da smo mi bili na set od pobede, sada su to bili oni. Da je neko hteo da napiše takav scenario teško da bi ga smislio".

"Bilo je stvarno uzbudljivo i ja bih želeo da čestitam Filipu na sjajnoj igri i izuzetno važnoj pobedi, isto tako i ostalim našim reprezentativcima".

Zimonjić je ponovio da je plasman na finalni turnir u Madridu bio "veliki cilj". Sada, kada znamo da ćemo biti tamo...

"Nadam se da će na raspolaganju biti svi igrači, da će se vratiti u formu i da nećemo imati problema sa povredama. Samim tim će meni biti lakše da napravim najjači tim za uslove koji će biti u Madridu", zaključio je popularni Ziki.

FILIP: STEGLA MI SE RUKA

"Nije mi uopšte bilo lako kad sam video da je 2:2 i da ja odlučujem o ulasku u finale. Fajzijev je odigrao opušteno, meni se ruka stegla na početku, ali sam našao ritam i veoma sam srećan što sam uspeo da pobedim oba meča ovde", poručio je Filip Krajinović.

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. zakazan je za 14. februar.

U čuvenom teniskom centru "Kaha mahika", izgrađenom od čelika, drveta i stakla, takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa. Pobednici svih grupa i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena, plasiraće se u "nokaut" fazu.

Na žrebu će biti šest nosilaca. Prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2018, dok će preostala četiri biti određena na osnovu nove rang liste, koja će biti objavljena u ponedeljak.

Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su polufinalisti Svetske grupe 2018 (Francuska, Hrvatska, SAD i Španija), kao i nosioci dve "vajld karte", a to su Velika Britanija i Argentina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC