• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita jedva do pobjede u Laktašima

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee pošteno su namučili favorizovanu Cedevitu u Laktašima, ali nisu uspjeli da osvoje bodove u 18. kolu ABA lige - 75:78 (15:21, 13:19, 26:19, 21:19).

"Igosi" su poslije ispuštene pobjede u Železniku protiv FMP-a došli u situaciju da se "čupaju" protiv favorizovanih Zagrepčana u dvorani u Laktašima, ali uprkos odličnoj igri, posebno u nastavku utakmice, nisu uspjeli u svojoj namjeri.

IGOKEA - CEDEVITA 75:78 (15:21, 13:19, 26:19, 21:19).

Gosti iz Hrvatske su ovim trijumfom, zadržali drugo mjesto na tabeli pred finiš sezone u kojem se bore za pol pozicije u plej-ofu, dok je ovo Igokei 12. poraz i predstoji joj grčevita borba za opstanak.

A bili su vrlo blizu iznenađenja...

Zagrepčani su vodili od početka utakmice, u trećoj četvrtini imali su najveću prednost "plus 13" (48:35), ali je Igokea uspjela sve to nadoknaditi i ući u neizvjesnu završnicu.

Predstavnik Bosne i Heregovine u ABA ligi dva minuta prije kraja došao je do prvog vođstva na meču (73:72), no nakon toga, košarkaši Igokee preko Danila Anđušića su uspjeli da pogode još samo jedan šut, i to sa zvukom sirine, pa je na kraju pobjeda ipak pripala Cedeviti.

Najefikasniji u aleksandrovačkom taboru bili su Marko Luković sa 22 poena, kapiten Vuk Radivojević je ubacio 14, krilni centar Sava Lešić pogodak manje, a plej Filip Adamović 11.

Kod gostiju iz Hrvatske prvo ime susreta bio Eldžin Kuk sa 17 koševa, dva manje upisao je Toni Katić, a dvocifreni učinak zabilježili su još Ivan Ramljak (12) i Andrija Stipanović (11).

Izabranici Slavena Rimca su u Laktaše stigli u odličnoj formi nakon sjajnog trijumfa nad Crvenom zvezdom u prethodnom kolu, pa su u tom ritmu i nastavili na početku dvoboja. Poveli su sa 5:0, potom su poenima Marka Lukovića, Aleksandrovčani smanjili i održavali minimalan "minus" do samog isteka prvog perioda kad je Cedevita stigla ponovo do šest razlike (21:16).

U drugoj četvrtini na krilima raspoloženog Eldžina Kuka, Cedevita je prvi put otišla i na dvocifrenu prednost (34:23), ali je trojka kapitena domaćih Vuka Radivojevića natjerala Rimca na tajm-aut. To je stabilizovalo dodatno goste, koji su do odlaska na odmor bez većih poteškoća uspjeli da održe dvocifrenu razliku - 40:28.

U prvih pet minuta trećeg perioda Cedevita je nastavila da rutinski održava prednost od desetak poena, ali je Igokea serijom od 8:0 smanjila samo na "minus pet" (48:43) zahvaljujući pogocima Radivojevića i Lešića.

"Topila" se potom prednost hrvatske ekipe, probudili su se izabranici Dragana Nikolića i najprije je trojku pogodio Luković, a potom i Filip Adamović, kojom je smanjeno vođstvo Cedevite na samo "minus jedan" - 51:52.

Ipak, u finišu se Cedevita opet konsolidovala i vratila prednost, pa se u posljednjih i odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću Zagrepčana od pet koševa (59:55).

Sava Lešić je pogodio na šest minuta do kraja ponovo za samo poen zaostatka (66:65), da bi u narednom napadu za prvo vođstvo Igokee, korake napravio Luković, ali je čvrsta odbrana stekla novu priliku, koju je uzgubljenom loptom upropastio Danilo Anđušić.

Ali, ponovo je Lešić bio odličan ispod koša, uzvratio je bivši reprezentativac BiH Andrija Stipanović iz odbojke i uz prekršaj pogodio za "dva plus jedan" (72:67).

Probudio se potom i Anđušić, pogodivši trojku iz driblinga, a potom je Ivan Ramljak dobio tehničku grešku, a zbog protesta i još neko od Zagrepčana, pa je Adamović pogodio tri od četiri slobodna bacanja za vođstvo "igosa" - 73:72 na 120 sekundi do kraja.

Ipak, Džastin Kobs je preko Adamovića pogodio dvojku, a na minut i 15 sekundi do kraja, Gagi Nikolić je pozvao minut odmora, koji nije urodio plodom nakon promašene trojke Adamovića. Spetljali su se i gosti i svirano je "preko pola", ali su greškom uzvratili Anđušić i Luković.

Đorđe Milošević je napravio faul na 15 sekundi, ali je Toni Katić promašio prvo, a potom pogodio drugo slobodno bacanje za "plus tri" (76:73) za novi minut odmora.

Napad za produžetak iz "ćoška" izvan linije 7.65 nije pogodio Danilo Anđušić i Cedevita je mogla da počne sa slavljem...

PAROVI 18. KOLA:

Cibona - Partizan 59:83
Crvena zvezda - Olimpija 89:61
Igokea - Cedevita 75:78

nedjelja

Mega - Zadar 17.00
Krka - FMP 19.00

ponedeljak

Budućnost - Mornar 18.00

TABELA: Zvezda 17-1, Cedevita 13-5, Budućnost 12-5, Partizan 12-6, Mega 9-8, Mornar 7-10, FMP 7-10, Cibona 7-11, Igokea 6-12, Olimpija 5-12, Zadar 5-12, Krka 5-12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC