• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za 53. Superboul!

Autor mondo.rs

Završna utakmica NFL šampionata igra se u Atlanti, u noći između nedelje i ponedeljka.

Najveći sportski događaj u SAD, finale NFL između Nju Ingland Petriotsa i Los Anđeles Remsa, na programu je od 0.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Na 53. Superboulu biće oboreno mnoštvo rekorda, recimo za najviše timskih nastupa (Petriotsi igraju 11. finale), dok će kvoterbek Nju Inglenda Tom Brejdi postaviti čak sedam novih ličnih rekorda.

Ovo će mu biti deveto veliko finale, a između ostalog biće najstariji kvoterbek i najstariji član startne postave u istoriji Superboula sa 41 godinom i 183 dana.

Glavni trener Petriotsa Bil Beličik oboriće rekord sa devet učešća na Superboulu na toj poziciji, kao i 12 ukupnih učešća. Na drugoj strani, Šon Mekvej iz Remsa postaće najmlađi glavni trener na najbitnijoj utakmici NFL, pošto na današnji dan ima svega 33 godine i deset dana.

Ekipi Nju Inglenda ovo je treći uzastopni Superboul. Prošle godine su poraženi od Filadelfija Iglsa 33:41, dok su 2017. posle velikog preokreta u drugom poluvremenu (25:0) trijumfovali protiv Atlanta Falkonsa 34:28.


Kako navodi "Forbs", direktan prenos 53. Superboula će na TV kanalu "Si-Bi-Es" pratiti više od 100 miliona Amerikanaca, a na stadionu "Mercedes Benz" u Atlanti biće mesta za 70.000 gledalaca.

Iako meteorolozi navode da su šanse za kišu oko 60 odsto, gledaoci koji su za ulaznicu morali da izdvoje oko 3.860 dolara u proseku, neće morati da brinu jer stadion ima pokretni krov.

Kompanije koje su odlučile da se oglase tokom Superboula će za reklamu od 30 sekundi morati da izdvoje oko pet miliona dolara, a očekuje se da će Amerikanci, kladeći se na predstojeći meč, uložiti neverovatnih šest milijardi dolara.

Himnu SAD pre početka utakmice će otpevati "carica soula" Gledis Najt, koja je rodom iz Atlante. Ona je u svojoj umetničkoj karijeri osvojila sedam Gremi nagrada, a našla se i na listi 100 najboljih pevača svih vremena u izboru magazina "Roling stoun".

Poluvreme će obeležiti nastupi grupe "Marun Fajv", kao i repera Trevisa Skota i Big Boja.

Anketa

Ko će biti novi šampion NFL?

  • Petriotsi

    80% (4)

  • Remsi

    20% (1)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC