• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Rajaner'' u gubitku 20 miliona evra

Autori mondo.ba Autori Agencije

Niskotarifni avioprevoznik "Rajaner" u ponedjeljak je izvijestio o gubitku od 20 milijuna evra u posljednjem tromjesečju 2018. godine zbog nižih cijena karata, kakve se očekuju i tijekom cijele ove godine.

 Rajaner gubici 20 miliona evra Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Irska vazduhoplovna kompanija sa sjedištem u Dablinu prevezla je u tom razdoblju 32,7 miliona putnika, u poređenju 30,4 miliona u istom razdoblju godinu ranije, pri čemu su ukupni prihodi porasli za devet odsto, na 1,53 milijarde evra.

U ovom tromjesečju zabilježen je rast prometa od osam odsto, ali istovremeno pad prosječnih cijena od šest odsto, dok je 26-odstotni skok dodatnih prihoda, na 557 miliona evra, poništen višim cijenama goriva i drugim troškovima, prenose agencije.

Niske cijene primorale su prije dvije nedjelje kompaniju da drugi put u tri mjeseca smanji svoje procjene zarade u cijeloj godini.

U "Rajaneru'' očekuju da će godišnja dobit kompanije, za fiskalnu godinu koja završava u martu, pasti i do 31 odsto, kao posljedica ljetnih štrajkova pilota i kabinskog osoblja, viših cijena nafte, kao i viška kapaciteta na kratkim relacijama u Evropi. 

"Ne dijelimo optimistične prognoze nekih konkurenata da će cijene avionskih karata u ljeto 2019. godine rasti. Očekujemo da će se višak kapaciteta na kratkim relacijama nastaviti u 2019", navodi se u izvještaju "Rajanera".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE