• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučkim klubovima milion KM, Borcu najviše

Autor mondo.ba

Sportski kolektivi iz Banjaluke, njih 59, podijeliće 913.731 marku, koliko je iz budžeta grada Banjaluka predviđeno za finansijsku podršku tokom 2019. godine, dok će šest klubova za lica sa invaliditetom podijeliti 70.000 KM.

 Banjalučki klubovi podijelili milion KM Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić podijelio je rješenja klubovima iz osnovnog programa, a prvi put budžet za sportske organizacije određen je na osnovu kategorizacije klubova.

Najviše para sliće se u kasu Fudbalskog kluba Borac koji će dobiti 120.636, dok je Krupi pripalo 112.313, a Željezničar Sport timu 38.667 KM.

Rukometni klub Borac m:tel dobio je 116.837 maraka, a kada su u pitanju košarkaški timovi, najviše je dobio Mladi Krajišnik - 34.809, dok je gradskom rivalu Orlovima propisano 32.352, a Omladinskom košarkaškom klubu Borac pripalo je 18.488 KM.

Univerzitetski odbojkaški klub BL Volej dobio je 33.935, a OK Borac 33.612 KM. Atletičari Banjaluke i Borca dobili su 15.467, odnosno 16.980 maraka, Plivački klub Olimp 14.527, a "22. april" 13.184 KM, dok je Kajak-kanu klub Vrbas dobio 13.799.

Vaterpolistima Banjaluke dato je 14.712, dok su karatisti Sinđelića dobili 9.126, a Energija 8.784 maraka. Najviše novca u sportu za invalide pripalo je KKI Vrbas (29.084), dok je OKI Banjaluka dobio 26.919 KM.

"Sredstva su dodijeljena po pravilniku koji klasifikuje vrste sportova i rezultate i predstavlja krajnje objektivan način klasifikacije na koji gotovo niko nije imao primjedbi. Svjesni smo da bi novca trebalo da bude više za veće rezultate, pogotovo na međunarodnoj sceni, ali smo, s druge strane, u mogućnosti da dodijelimo ono čime raspolažemo ", rekao je Radojičić, a prenosi sajt Gradske uprave.

Dodao je da je ovogodišnji budžet za sportske klubove za četiri odsto veći u odnosu na prošlu godinu, kao i da grad pomaže sportiste i klubove kroz godišnji kalendar sportskih manifestacija, sufinansiranjem članarina za djecu, plaćanjem zdravstvenih pregleda sportista, a od ove godine i stipendijama za najperspektivnije sportiste.

"Poseban akcenat stavljamo na sportsku infrastrukturu i najveći projekat je dvorana 'Centar' na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, koja bi sportistima trebalo da bude stavljena na raspolaganje u martu. Ove godine radićemo još jedan dodatni pomoćni fudbalski teren sa vještačkom travom i nekoliko teretana u prirodi", kazao je Radojičić.

Saša Kovačević iz Gimnastičkog kluba Spartak, koji je dobio 6.045 maraka, rekao je da je grad u posljednje vrijeme pokazao dosta sluha za potrebe sportista u gradu.

"Nemamo primjedbi na raspodjelu sredstava, uslovi su bolji, tu su i stipendije, a na nama je sada da radimo i uložimo maksimum truda kako bismo stvorili nove sportske asove", kazao je Kovačević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC