• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Kup Francuske, u čast Emilijanu Sali!

Autor mondo.ba

Vahid Halilhodžić smatra da bi osvajanje Kupa Francuske bio najbolji način da se oda počast bivšem igraču ovog kluba Emilijanu Sali.

Fudbaleri Nanta su bili bolji od Tuluza i plasirali su se u četvrtfinale Francuskog kupa!

Trener "kanarinaca" Vahid Halilhodžić je nakon meča istakao osvajanje Kupa Francuske bio najbolji način da se oda počast bivšem igraču ovog kluba Emilijanu Sali koji je nedavno preminuo nakon pada aviona između Francuske i Engleske.

On je u transferu vrijednom 17 miliona evra pojačao velški Kardif, ali nažalost nije debitovao za novi klub.

"Ako u žrijebu budemo imali sreće i dobijemo dobrog protivnika, zašto se ne bi nadali ulasku u finale. Na taj način se možemo nadati osvajanju Kupa Francuske čime bi na najbolji mogući način odali počast Emiljianu Sali", rekao je Halilhodžić i dodao da je ovo novi početak za njega i njegovu ekipu i da su svi još uvijek pod utiskom tragedije.

Tragedija koja se desila imala je veliki uticaj na sve igrače Nanta, čak i na Halilhodžića koji je bio u velikom šoku, ali nedavno je rekao da se posljednjih dana trudi biti na raspolaganju svim igračima i pokušava im biti i otac i brat i kolega i trener.

"Drugačije to sve izgleda sa strane, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš šta se dešava, odmah odrediš dijagnozu i sve je završeno. Svima je potrebno vrijeme da se ovo preboli i svako će to uraditi na sebi svojstven način", rekao je Halilhodžić.

Podsjećamo, avion u kom su bile tri osobe, uključujući argentinskog fudbalera Emilijana Salu koji je trebalo da se pridruži novima saigračima u Kardifu, izgubio je kontakt sa kontrolom letenja dok se nalazio iznad kanala Lamanš.

Prije tri dana olupina palog aviona je pronađena na dnu Lamanša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC