Najbizarnija priča koju ćete danas pročitati

Autor:

"Mislila sam da u kući imam duha jer smo i razgovarali, a onda se ispostavilo da je manijak".

0
A- A A+

Američka studentkinja bila je uvjerena da se u njenom stanu nalazi duh, dok nije utvrđeno da je riječ o provalniku koji je želio da nosi njenu garderobu.

Studentkinja, identifikovana samo kao Medi, rekla je za "Foks 8" da je nedjeljama primjećivala da se u njenom stanu događa nešto neobično.

Medi je iznajmljivala stan u Grinsborou, u blizini Univerziteta Sjeverne Karoline gdje je studirala, kada je počela da misli da u stanu ima duha.

"Komadi odjeće i druge sitnice su nestajale iz mog stana. Po zidovima kupatila pojavljivali su se misteriozni otisci šaka, većih od mojih. Povremeno bih čula neobične zvuke, koji kao da su dopirali iza zidova, ili iz garderobera," rekla je ona.

Medi, uvjerena da ima duha u stanu, jednom je bojažljivo pitala "ko je to", i dobila odgovor – "to sam ja, Dru".

Pošto je to bilo previše za nju, ušla je u garderober da vidi o čemu je riječ, i tamo zatekla potpuno nepoznatog čovjeka, obučenog od glave do pete u njenu odeću. Odmah je pozvala policiju

Ispostavilo se da je muškarac, identifikovan kao Dru Soford, provalio u njen stan nekoliko dana ranije, dok je bila na putu. Ostao je tu sve vrijeme, jeo njenu hranu i nosio njenu odjeću.

"Djelovao je kao da nije sve u redu sa njim, ali nije mi prijetio, niti pokušao da me dodirne," rekla je Medi.

Soford je uhapšen i optužen za upad na posjed, a proslijeđen je i na psihijatrijsko vještačenje.

Ostale vijesti