"Sukob" Begovića i menadžera Bornmuta

Autor:

Golman Bornmuta i reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović verbalno se sukobio poslije treninga sa menadžerom Edijem Hauom i njegova budućnost u engleskom klubu se nalazi pod upitnikom.

"Sukob" Begovića i menadžera Bornmuta Foto: Guliver/Getty Images/Steve Bardens

Čuvar mreže "zmajeva" i njegov trener su se verbalno sukobili u kafiću pored stadiona "Vitaliti" jer je Begoviću zasmetala iznenađujuća odluka menadžera da više ne bude "broj jedan".

Trebinjac je zatražio objašnjenje od Haua, a verbalni sukob nije ni koji način bio nasilan niti je bio uperen na druge članove Bornmuta, prenijeli su engleski mediji.

Begovića je u posljednje tri utakmice na mjestu prvog golmana zamijenio Artur Boruc, što je dovelo do rasprave i podgrijalo sumnje o Asmirovoj ulozi na stadionu "Din Kort" do kraja sezone u Premijer ligi.

Bez obzira na raspravu, izvori engleskih medija navode da će Begović ostati posvećen popularnim "višnjama" i da će pokušati da radom i trudom povrati mjesto prvog čuvara mreže.

Takođe, iz engleskog kluba je navedeno da nije bilo nikakvog sukoba već jedan najobičniji sastanak koji se redovno dešava između menadžera i igrača.

Od dolaska iz Čelsija u maju 2017. godine, Begović se etablirao kao prvi golman Bornmuta nastupivši na 22 meča ove sezone u Premijeršipu, do susreta sa Vest Hemom u januaru.

Narednog vikenda, Burnmut, koji je 10. na tabeli, gostuje ekipi Liverpula na "Enfildu".

Ostale vijesti