I Andrija Milošević piše za decu

Autor:

Glumac Andrija Milošević napisao zbirku pesama za decu "Kišni glištac".

0
A- A A+
andrija i anđelka, andrija milošević, anđelka prpić Foto: Mondo/ Stefan Stojanović 6. 8. 1978. Andrija Milošević

Posle Nikole Đurička, još jedan glumac oprobao se u poeziji.

Klinci "rešetali" Nikolu Đurička (FOTO, VIDEO)

Izdavačka kuća "Laguna" objavila je zbirku pesama za decu "Kišni glistac", čiji je autor naš poznati glumac Andrija Milošević.

"Pesme pišem od radosti i za radost. To vam je kao neka košava u glavi. Ona raznosi maštu, priča priče, podstiče kreaciju i drži vas budnim do poslednjeg slova. Deca su moji drugovi. Oni razumeju razloge zašto lasta živi na mesecu", kaže Andrija Milošević.

Popularni pozorišni, televizijski i filmski glumac rođen je u Podgorici, ali slučajno, jer su mu roditelji bili u prolazu.

Odmah po rođenju nastavili su ka Nikšiću, gradu u kojem je dočekao pubertet. Glumu je upisao odjednom, iznebuha, iznenadivši i sebe i druge, jer nikada pre toga nije video izvođenje neke pozorišne predstave.

I pored televizijske slave, tvrdi: "Beskrajna je moja igra, nema kraja mom uživanju, mojoj zabavi, smehu, nervozi, a sve to mi daje gluma".

MONDO TV INTERVJU: ANDRIJA MILOŠEVIĆ

Izvor: MONDO

O ZBIRCI PESAMA

Šta se dogodilo sa hrabrim kišnim gliscem koji je krenuo da ispita koji to strašni stvor živi u šumi? Kako se ćure našlo usred bure? Ko je pronašao zlatnog zmaja? Sve to ćete saznati upravo u ovoj zbirci.

Uživaćete u zabavnim pesmicama Andrije Miloševića, a njegove stihove prate ilustracije Nemanje Ristića.

Ostale vijesti