• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Putujuća biblioteka'' stigla u Banjaluku (FOTO)

Autor Vesna Kerkez

Banjaluka je danas dobila ''Bibliobus'', biblioteku na točkovima koja će biti na usluzi čitaocima širom grada.

 U Banjaluci predstavljen bibliobus - biblioteka na točkovima Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

''Bibliobus'' je svečano predstavljen na Trgu Krajine u prisustvu gradonačelnika Igora Radojičića, direktorke Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilje Petrović-Zečić, predstavnika grada Kopra i drugih zvanica.

"Čestitamo našoj biblioteci što je dobila biblioteku na točkovima koja će biti dostupna u različitim krajevima Banjaluke. U narednim sedmicima u projektima koje radimo sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske bićemo u prilici da vidimo i neke nove sadržaje. Jedan od ciljeva jeste da u prigradskim naseljima osim 'Bibliobusa' bude više književnih sadržaja i pozorišnih predstava", rekao je između ostalog Igor Radojičić.

Ovom prilikom upriličen je preformans "Knjiga od ruke do ruke" u kojem učenici osnovnih škola popunjavaju fond "Bibliobusa" i to tako što su formirali lanac od Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) do "Bibliobusa" na trgu.

"Bibliobus je novi bibliotečki servis kojim će Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske doprinijeti razvoju i oblikovanju kulturnog identiteta našeg grada. Bibliobus će građanima Banjaluke obezbijediti publikacije koje će zadovoljiti njihove potrebe u pogledu obrazovanja, inforisanja i ličnog razvitka, kao i za razonodu i slobodno vrijeme,'' saopšteno je ranije iz NUB RS.

Navodi se da će posebna pažnja biti posvećena potrebama djece i mladih, pa će i bibliotečki fond biti pažnjivo odabran.

"Pored lektire, na policama bibliobusa naći će se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi koje mladi čitaju. Usluge bibliobusa biće dostupne svima, bez obzira na starosnu dob. Kapacitet bibliobusa je 6.000 bibliotečkih jedinica, a ukupan fond namijenjen za bibliobus je 12.000, što znači da će se građa u bibliobusu redovno mijenjati i dopunjavati novim naslovima, shodno potrebama korisnika,'' kažu u bibiloteci.

Na licu mjesta rekli su nam da je kapacitet ''Bibliobusa'' tačno 6375 knjiga.Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po gradskim naseljima.

O svim stajalištima korisnici će biti blagovremeno obavješteni.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SVE POHVALE ZA POKRETNU BIBLJOTEKU

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop