Arsenal oružja u kući kod Prijedora (FOTO)

Autor:

Policija je pronašla arsenal oružja i municije u porodičnoj kući I.M. (53) iz Donje LJubije kod Prijedora, nakon što je prijavljeno da je ustrijelio psa u dvorištu.

1
A- A A+
oružje Foto: Srna/Katarina Panić

U pretresu stana i pomoćnih objekata koje koristi I.M. pronađeno je i oduzeto oko dva i po kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine, saopštila je danas Policijska uprava Prijedor.

Daljim aktivnostima, u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Sanski Most, kod D.K. na području Sanskog Mosta pronađeni su vatreno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja su se prethodno nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog lica I.M.

Kod lica čiji su inicijali D.K. oduzeta je automatska puška sa drvenim kundakom, sedam okvira sa 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

oružje Foto: Srna/Katarina Panić

Protiv I.M. policija će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviti izvještaj za krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv lica D.K. i E.K, supruge osumnjičenog I.M, policija će dostaviti izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi sa pomaganjem.

Ostale vijesti