• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeva budućnost: Dragocjeno iskustvo u Antaliji

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Najmlađi članovi crveno-plave ekspedicije govorili o tome kako su doživjeli pripreme u Antaliji, radu sa trenerom Vojvodićem, ko im od starijih igrača Borca najviše pomaže...

 Borac u Antaliji - juniori Vladimir Arsić - Marko Kujundžić - Nikola Turanjanin - Luka Dajmanović  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac vratio se sa uspješno obavljenih priprema u Antaliji, gdje je boravilo i nekoliko juniora i kadeta koji su priključeni prvom timu odlukom trenera Darka Vojvodića.

Sa mladim štoperom Vladimirom Arsićem (17), veznjakom Nikolom Turanjaninom (17), lijevim bekom Markom Kujundžićem (16) i golmanom Lukom Damjanovićem (15) razgovarali smo o njihovim utiscima sa priprema u Turskoj i o tome kako se privikavaju na seniorski fudbal, dok su osim njih četvorice pripreme sa crveno-plavim u Antaliji odradili još Slobodan Vuk Vujmilović (16) i Andrej Bosnić (18).

Svi oni već su polako na "radaru“ trenera Darka Vojvodića, pa su već imali priliku da rade sa prvim timom Borca.

VLADIMIR: Ovo su treće pripreme sa prvom ekipom ali mnogo mi znače. Minuti koje sam odigrao vrlo su važni, jer sam vidio gdje sam ja u odnosu na te vrhunske igrače.

MARKO: Ovo su mi druge pripreme sa prvim timom, naravno da je sjajan osjećaj biti sa ovakvim igračima i stručnim štabom na pripremama sa 16 godina.

NIKOLA: Meni su druge, bio sam ljetos na Tjentištu. Drago mi je što sam sa prvim timom i što sam imao priliku da se nametnem koliko, toliko. Konkurencija je velika, došli su stariji iskusniji igrači, poput Vranješa, Milutinovića I Zarić se vratio. Imamo još godinu i po dana da igram za juniore, a svaki minut koristiću da pokušam da se nametnem.

LUKA: Ovo su mi druge pripreme i prezadovoljan sam zbog poziva, to mi daje samopouzdanje da radim još jače i bolje i pokazuje da sam na pravom putu za sada. Jako dobre pripreme, puno su mi značile, ovo je jadko dobro iskustvo tza mene.

Mladi petnaestogodišnji golman Luka Damjanović radio je sa i golmanima prvog tima Markom Savatovićem i Kenanon Topolovićem, a trener Vladimir Damjanić ih nije štedio.

LUKA: Sa trenerom Damjanićem radim još dok sam bio u Omladinskoj školi, dok sam bio pionir, tako da sam već navikao, a i sa Savatovićem od priprema na Tjentištu. Tu je i Tpolović koji je sada došao, stvarno su sjajni momci, pomažu mi i ispravljaju me kada je to potrebno.

Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Borčevi juniori svjesni su da prelazak u seniorski fudbal nije jednostavan. A na ovim pripremama iskusili su i "vojnički režim" trenera Vojvodića i njegovih pomoćnika.

LUKA: I bolje što je tako. To nam ne smeta ni najmanje, samo nam pomaže, jer to je pravi seniorski, profesionalni fudbal koji nas čeka.

NIKOLA: U početku je bilo malo teško priviknuti se, ali takav je jednostavno profesionalni fudbal, mi prelazimo iz juniora u seniore moramo se na to naviknuti, to nas očekuje u daljoj karijeri. Odlično je što smo sa prvim timom, da steknemo iskustvo, naviknemo se na takav režim. Da bismo napredovali moramo se ponašati tako. Razlika je u samoj brzini, agresivnosti i fizičkoj spremi igrača, mi juniori pokušavamo da to poboljšavamo. Kada pređete iz juniora u seniore u početku se teško naviknuti na puno brži fudbal, agresivniji, nemate dovoljno snage u duelima, ali to će doći kroz utakmice, treninge i siguran sam da nećemo imati problema kroz pola godine.

LUKA: Velika je razlika u radu između, kadeta, juniora i seniora, mnogo jače se radi u prvom timu, ali to je sasvim normalno, mislim da sam se dobro uklopio u sistem rada.

MARKO: Svake pripreme su teške same po sebi, u svake moramo da uđemo 100 odsto, maksimalno koncentrisani, da bismo na kraju došli do rezultata. Iskreno, meni se sviđa takav režim gdje se sve zna, kada i kako se sve radi, nismo imali nikakvih problema jer mislim da smo ispoštovali sve što se od nas tražilo.

U tom privikavanju važna je i podrška starijih, iskusnijih igrača. Pitali smo ih ko od prvotimaca im pruža najveću podršku i dobili prilično slične odgovore.

VLADIMIR: Najviše mi pomaže Saša Kajkut. Od svih igrača najviše mi pruža podršku, priča sa mnom, savjetuje me. Iako igramo na različitim pozicijama, on je napadač, a ja štoper, znače mi njegovi savjeti. On mi govori kakvi trebaju da budu vrhunski štoper, jer ima ogromno iskustvo, igrao je svuda.

Trener Vojvodić u tri riječi:

Vladimir: KOREKTAN, POŠTEN, DISCIPLINA

Nikola: ISKREN, STROG, OD RIJEČI

Luka: RED RAD, DISCIPLINA

Marko: ISKREN, DIREKTAN, PRIJATELJ

 NIKOLA: Svi igrači nam pomažu, kroz svaki trening, svaku utakmicu dobijamo korisne savjete, kako do treNera tako i od starijih iskusnijih igrača poput Kajkuta, Vranješa, Milutinovića... Pomažu mi i skreću pažnju na neke stvari koje griješim. Žuti (Vladan Danilović , op.a.) isto tako pomaže, počeo je igrati za prvi tim kada je bio naših godina, pomaže nam i na terenu i van njega.

LUKA: I ostali mi momci pomažu, ali najviše za sada mi je dobrih savjeta dao kapiten Saša Kajkut.

MARKO: Imam podršku svih igrača, a na pripremama u Antaliji izdvojio bih Acu Radulovića i Sinišu Dujakovića, sa njima sam bio svaki dan. Tu moram dodati i kapitena Sašu Kajkuta koji je uvijek uz nas mlade igrače. Dobio mnogo savjeta, a najčešći i najbolji je onaj da uporno radim i treniram i da će se to isplatiti.

Neki od mladih igrača dobili su manju, neki veću priliku, a svi ističu da im je svaki minut, svaka i najmanja šansa za dokazivanje mnogo značila.

MARKO: Protiv Čikzerede dobio sam priliku 25 minuta i protiv Maribora 45 minuta, za mene je to privilegija i čast igrati za prvi tim i drago mi je što trener Darko Vojvodić ima povjerenja u mene. Ne žurim, imam još vremena, ja sam stariji kadet i 2,5 godine mogu da igram za juniore, tako da nemam nekog pritiska i nervoze, što bi se reklo vrijeme radi za mene, a rad sa trenerom Vojvodićem je izvanredan.

VLADIMIR: Značilo mi je mnogo što sam dobio priliku i da zaigram na ovim pripremama, jer sam mogao da vidim gdje sam u odnosu na te igrače

NIKOLA: Ušao sam na dvije utakmice po pet minuta, protiv Vitoše i protiv Čikzerede. Mnogo iskusnijih igrača ima na mojoj poziciji, nisam uspio da se nešto nametnem, ali ima još vremena za mene. Na meni je da se trudim.  Znači mi svaki minut igre, ovo iskustvo pomoći će mi i za igranje juniorske Premijer lige BIH, a puno će mi značiti i u budućnosti.

LUKA: Branio sam protiv Maribora, a dobio sam prije ovih priprema priliku protiv Olimpije da branim. Jako lijep osjećaj i jedno veliko iskustvo.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedno od pitanja bilo je i kako se osjećaju kada neko od njihovih mlađih saigrača dobije priliku, a oni ostanu na klupi.

Evo i Nikolinog odgovora za kraj:

"Mislim da imamo dobru omladinsku školu i nije mi ni najmanje krivo kada neko od juniora uđe prije mene. Drago mi je da što više juniroa dobija priliku u prvom timu, jer imamo jednu od najboljih škola u BiH i imamo dosta kvalitetnih igrača, očekuje ih lijepa budućnost, samo treba im pružiti šansu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Peko

Zašto ste izostaviti još jednog mladog igrača, i on je zaslužio da napišete bar njegovo ime.

deda

TURANJANIN I ARSIC SU MOZDA I DVA NABOLJA IGRACA U JUNIORSKOJ PREMIJER LIGI TAKO DA NEMA MJESTA ZA NEGATIVNE KOMENTARE.A STO SE TICE OSTALIH SVE SU TO DOBRI DJECACI.TOLIKO POZZZ.

RS

Mame i tate im platili da idu u Antaliju a pravi talenti ostali kuci. Jos jedan u nizu losih poteza uprave.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC