• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o Splitu: To što bih rekao iz besa... (VIDEO)

Autor mondo.rs

"Brine me i što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru", rekao je predsednik Srbije upitan za napad na vaterpoliste Zvezde u Splitu. "Nadam se da ćemo imati pameti".

 Vučić o Splitu: To što bih rekao iz besa... (VIDEO) Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo da opstanemo", rekao je u nedelju predsednik Aleksandar Vučić povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu, i istakao da je Srbija spremna za drugačije, bolje odnose.

Siguran je, dodao je u izjavi novinarima, da se to u Beogradu ne bi desilo.

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska moraju zajedno, poštujući razlike i drugačiji pogled na prošlost, da pokušaju da grade drugačiju budućnost.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumemo da bez naše saradnje, sa ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoevropskog tržišta, plašim se da nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj", dodao je Vučić.

Predsednik je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jeleni?em i da ga je pitao za zdravlje vaterpolista.

"Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz besa ne bi nikome pomoglo, ni tim momcima, ni drugima u budućnosti... Brine me i to što nije samo slučaj sa huliganima, već i jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru", rekao je Vučić.

"Zamislite 'bezobrazluka', oni su okačili slike na Instagramu pre toga, da su bili u Splitu, pa su ih ovi valjda pratili na Instagramu, ne znam... Tužna i teška situacija da biste se nasmejali nečijoj bahatosti", dodao je on.

Predsednik je primetio da je naša ambasada u Hrvatskoj možda propustila da proceni rizik i traži policijsko obezbeđenje, ali, pretpostavlja, niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti, jer je bila reč o jednoj u nizu utakmica...

"Izvinjavam se tim ljudima što ni mi nismo dovoljno pažnje obratili, što smo smatrali da je to redovna utakmica, pa ambasada nije tražila posebnu policijsku zaštitu. Računate da je to rutina, imamo zajedničke lige u košarci, vaterpolu, igrate te evropske utakmice.... Nikad nije bilo problema, sad za vaterpolo da bude problem...? Ko bi to mogao da pomisli? Kao da se vratio Kranj od pre 16 godina", zaključio je Vučić.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC