• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobeda Partizana: Lendejl srušio prvaka!

Autor mondo.rs

Crno-beli savladali Budućnost i "zakuvali" raspodelu pozicija pred plej-of! Odlična defanziva vodila Trinkijerijev tim do pobede.

 ABA Partizan (13-6) - Budućnost (13-6) 76:67 Izvor: MN PRESS

"Dupla" pobeda Partizana protiv Budućnosti!

Čvrstom partijom i najvećom pobedom ove sezone, ekipa Andree Trinkijerija izjednačila se tri kola pre kraja ABA lige sa regionalnim evroligašem na trećoj poziciji tabele, i to uz bolji međusobni skor!

Partizan (13-6) - Budućnost (13-6) 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21)

Kontrolom rezultata od početka do kraja meča u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić", crno-beli su uspeli da nadoknade podgorički minus od pet poena iz prvog dela sezone, a ujedno i da povećaju svoje šanse da će na kraju ligaškog dela završiti ispred crnogorskog tima!

U sjajnoj igri inspirisanog centra Džoka Lendejla, ubedljivo najefikasnijeg igrača "tvrdog" derbija (23 poena), Trinkijerijev tim je imao sigurnu opciju u napadu i kada je "Parni valjak" štucao na polovini Podgoričana.

Visoki Australijanac je zakucavao, hvatao ofanzivne skokove i u "svojoj" trećoj četvrtini pogodio izuzetno bitnu trojku iz ćoška. U tom kvartalu postigao je čak 14 poena!

Iako nijedan tim kroz čitav meč nije uspevao da da "veže" pogotke sa distance, niti da kontroliše izgubljene lopte, Markus Pejdž je pred finiš postigao uzastopne trojke i tako odbio poslednji konkretan nalet upornih, ali nepreciznih igrača Jasmina Repeše (3/24 za tri).

Izuzev u prvoj deonici, Partizanovo vođstvo je u svakoj četvrtini bar na trenutak postajalo dvocifreno. Dok su se Džejms Bel (0/5), Erl Klark (1/4) i Noris Kol (0/4) strahovito mučili u šutu, Edvin Džekson nije odustajao, pa je i pored takođe loših cifara (2/9) uoči završnice uspeo da približi goste na dva poseda zaostatka.

Međutim, tada je plejmejker Aleks Renfro preuzeo odgovornost, "probijao" odbranu Budućnosti i sigurnim poenima sa Lendejlom doneo jako važan trijumf.



Da je uoči ovog meča, plejmejker FMP-a Stefan Pot u poslednjoj sekundi u Zagrebu srušio Cedevitu, bitka za drugo i treće mesto bila bi potpuno "otvorena". I ovako, ona nije ni izbliza završena, jer je trenutno Cedevita druga sa trijumfom više od "plavih" iz Podgorice i crno-belih iz Beograda.

Partizan je trenutno i u tom krugu treći, kao i na tabeli!

U završnici te trke Budućnost bi izvesno mogla da bude jača za još jednog centra, posebno zato što je Gruzijac Goga Bitadze, najbolja "petica" Podgoričana, u "Pioniru" zadobio povredu skočnog zgloba zbog koje je igrao manje od četiri minuta.

Ko s kim do kraja?

20. kolo (2-4. mart): Krka - Cedevita, Zvezda - Partizan, Budućnost - Zadar.
21. kolo (9-11. mart): Partizan - Igokea, Olimpija - Cedevita, Mega - Budućnost.
22. kolo (15-17. mart): Cedevita - Mornar, FMP - Partizan, Budućnost - Cibona.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, pobeda Partizana! -

40' 76:67 Janković snažno zakucava i "overava" DUPLU pobedu crno-belih!

40' 74:67 Komplikuju crno-beli svoju poziciju pred finiš. Bandža Si je faulirao Džeksona i poslao ga na liniju penala uz pogodak.

40' Serija promašaja Budućnosti, Partizan je pred velikom pobedom! Si će imati slobodna bacanja.

39' 71:62 Renfro ponovo utrčava u reket i pogađa o tablu, da učvrsti prednost crno-belih!

38' 69:61 Lendejl je utrčao u reket, iznudio peti prekršaj praktično jedinog centra Budućnosti, Filipa Barovića, i iskoristio oba penala.

38' 67:61 Renfro, pa Koti Klark, pogocima uvode meč u uzbudljiv finiš.

37' 65:57 Jako važan trenutak! Pejdž je pogodio još jednu bitnu trojku!

36' Izgubljene lopte na obe strane - Partizan ih je sabrao 19, a Budućnost 15.

35' 62:57 Edvin Džekson dobija loptu u ćošku i ubacuje trojku. Trinkijeri reaguje tajm-autom.

35' 62:54 Konačno, Markus Pejdž! Pogodio je prvi put iz igre - trojku! (62:52). Gordić je odgovorio prodorom i pogotkom uz prekršaj.

34' 59:51 Renfro gubi loptu i omogućuje Džeksonu kontru, za lako polaganje.

33' 59:48 Gde je stao Lendejl - nastavio je Si. Stefan Janković nije pogodio trojku, a Francuz je visoko skočio i iz odbojke poslao loptu kroz obruč.

33' 57:48 Bandža Si je poleteo i snažno ukucao loptu u obruč! Najlepši potez derbija.

32' Kol forsira šut, Lendejl hvata ofanzivni skok i gubi loptu. Ispala mu je u aut.

31' 55:48 Lendejl faulira Barovića, a centar Budućnosti u nastavku akcije poentira i ti poeni se priznaju.

- kraj treće deonice -

30' 55:44 Lendejl je ubacio 14 poena u trećoj četvrtini! Sada je pogodio i važnu trojku.

29' 51:42 Ekspresna reakcija Budućnosti. Noris Kol je pogodio sa distance, a potom posle kontre asistirao Džeksonu. Sada Trinkijeri zove tajm-aut.

28' 51:38 Glasno je "Pionir" pozdravio pogotke Nikole Jankovića sa slobodnih bacanja. Dva od dva!

28' 49:38 Ovo je veče Džoka Lendejla! Još jednom je zakucao loptu u obruč i postavio maksimalnu prednost srpskog tima.

27' 47:38 Džekson utrčava u reket i asistira Baroviću. Bandža Si ne dozvoljava lak pogodak Crnogorcu, koji promašuje oba penala.

26' 46:38 Ponovo je tu Lendejl! Dobio je loptu u reketu i još jednom zakucao. Ovog puta - uz prekršaj. Odličan nastup Austrijalijanca.

25' 43:38 Erl Klark zakucava posle kontre, da prepolovi zaostatak Podgoričana.

24' 43:34 I Gegić diže "Pionir"! Utrčao je u reket i pogodio uz prekršaj, za "plus 9". Posle tajm-auta imaće dodatno slobodno bacanje da vrati dvocifreni plus.

24' 41:34 Ponovo Lendejl! Trojka iz ćoška, za "plus 7"! To je njegov 12. poen.

22' 36:31 Snažno zakucavanje Lendejla, da vrati Partizanu "plus 5" i odbije nalet gostiju.

- poluvreme, 32:31 -

PARTIZAN: N. Janković 6, Pejdž 2, Si 4, Gegić 2, Renfro 2, S. Janković 7, Lendejl 7, Gagić 2. Timski: 11/21 za dva, 1/7 za tri, 7/10 sl. bacanja, 15 skokova (10-5), 9 asistencija, 8 ukradenih, 12 izgubljenih lopti.

BUDUĆNOST: Džekson 7, Kol 6, Su. Šehović, E. Klark 2, Barović 5, K. Klark 7, Bitadze 2, Popović 2. Timski: 9/16 za dva, 1/11 za tri, 10/12 sl. bacanja, 13 skokova (11-2), 10 asistencija, 9 ukradenih, 9 izgubljenih lopti.

20' Glasni zvižduci na račun sudija, dok Koti Klark koristi "kazneno" slobodno bacanje.

20' Renfro je krenuo na prodor u poslednjem napadu pred pauzu, promašio, a Partizanov trener Andrea Trinkijeri dobio je tehničku zbog prigovora. Utisak je da je tražio prekršaj na svom plejmejkeru.

20' 32:30 Serija izgubljenih lopti Vanje Marinkovića, koju Erl Klark ne kažnjava trojkom za vođstvo gostiju.

19' 32:28 Serija slobodnih bacanja na obe strane. Pejdž je iskoristio jedno, a Koti Klark i Noris Kol po dva. Tražili su navijači Partizana da sudije dosude igranje nogom pre Kolovih penala, ali se nisu oglasile.

16' 27:20 Lendejl gubi loptu na prevođenju, N. Janković pravi faul pri postavljanju bloka. Budućnost iz tih situacija postiže tri poena (Popović i Kol)

15' 27:17 Gegić koristi dva slobodna bacanja i postavlja dvocifrenu prednost crno-belih. Na drugoj strani, odigrao je odličnu odbranu i primorao Džeksona da šutira posle isteka napada. Budućnost ima za sada devet izgubljenih lopti.

15' 25:17 Partizan obara Budućnost u ovim trenucima! Nikola Janković je sjano asistirao Lendejlu za zakcuavanje, a Amar Gegić je potom ukrao loptu Petru Popoviću i naterao ga na nesportski faul. Jasmin Repeša traži tajm-aut.

14' Uhvatio se Trinkijeri za glavu posle Gagićevog prekršaja i treće lične greške. Napravio je faul iskusni centar u napadu, u veoma dobrom trenutku srpskog tima.

13' 23:17 Pet poena Filipa Barovića vratili su Podgoričane na posed zaostatka (19:17). Nikola Janković je reagovao na to i uzastopno pogađao, za mirnijih "plus 6".

- kraj prve četvrtine -

10' 17:12 Budućnost je u završnici prve deonice ostala bez Goge Bitadzea zbog povrede, ali je našla način da se vrati u meč, poenima Kotija Klarka i Erla Džeksona. Ipak, crno-beli su zadržali veću energiju.

6' 11:4 Odličan start crno-belih! Velika energija domaćih na sve strane terena i samo četiri poena šampiona u prvih šest minuta meča. Janković, pa Lendejl nisu pogodili šuteve sa distance da dodatno povećaju prednost Partizana.

4' 7:4 S. Janković je dobro napadački ušao u meč, dok Podgoričani ne uspevaju da pogode trojku u uvodnim napadima.

2' 3:2 Stefan Janković diže dvoranu! Dobrio je nekoliko metara prostora i pogodio prvu trojku na utakmici.

Startne petorke:

Partizan: Renfro, Gegić, Si, S. Janković, Lendejl.

Budućnost: Bel, Gordić, Džekson, E. Klark, Barović.

Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Mario Majkić (svi iz Slovenije).

- Partizan će i u ovoj utakmici igrati bez povređenih Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića, dok se na drugoj strani već podrazumeva da mesecima odsutni Nikola Ivanović neće biti u timu.

Najava:

Dva su scenarija pred ovu izuzetno atraktivnu i važnu utakmicu - ako budu slavili crno-beli, borba za drugo mesto, u kojoj će učestvovati i Cedevita, postaće potpuno otvorena, dok će u slučaju pobede Podgoričana, za Partizan biti praktično rezervisana četvrta pozija.

Samim tim, na vidiku će biti polufinale plej-ofa Crvena zvezda - Partizan.

Večerašnji rivali ove sezone su već odigrali dva teška, neizvesna meča. U polufinalu ABA Superkupa bilo je 90:87 za "plave" nakon produžetka, a dva meseca kasnije u "Morači" 75:71.

Međutim, u međuvremenu su i jedni i drugi napravili bitne promene u sastavima, a takođe su angažovali nove trenere. Andrea Trinkijeri vodio je Partizan protiv Budućnosti u prvom "krugu" takmičenja, dok Jasmin Repeša večeras prvi put vodi Budućnost protiv Partizana...

U odnosu na meč odigran 18. novembra u Podgorici, nova lica u Partizanu su Aleks Renfro i Nikola Janković, a kod aktuelnog ABA šampiona Noris Kol, Džejms Bel i Goga Bitadze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC