"Otkup" za Caneta: Milo naredio, Knežević platio

Autor:

Od crnogorske vlasti odbegli predsednik Atlas grupe i nekadašnji najbliži saradnik Mila Đukanovića, Duško Knežević, otkrio je da je, po nalogu predsednika Crne Gore platio 50.000 evra da izvuče Stanka Subotića iz zatvora u Moskvi.

0
A- A A+
Milo Đukanović, Duško Knežević Foto: MN Press/arhiva

Taj novac, kako je kazao za "Borbu", isplatio je iz svoje banke u Moskvi.

"Posle izlaska iz zatvora Subotić je zvao u Ženevu mene i jednog njegovog velikog medijskog prijatelja da mi se zahvali. Bio sam njegov gost sa svojim sinom, a Đukanović je vratio tih 50.000 preko jedne zajedničke drugarice", rekao je Knežević, prenose "Vijesti".

Knežević je rekao da ga je Đukanović zvao dok se nalazio u jednoj vili u Užičkoj u Beogradu, zajedno sa Milutinom Mrkonjićem, Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem.

"Tamo sam bio po Đukanovićevom zadatku, kako bi SPS napravio koaliciju sa DS, da Koštunica više ne bi bio premijer", rekao je Knežević.

"U tom momentu me pozvao Đukanović i pitao da li hitno mogu da pošaljem 50.000 evra nekom advokatu u Moskvi za Stanka Subotića, uz napomenu da je veoma hitno. Pozvao sam jednog službenika banke u Moskvi i naložio mu da odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili", otkriva Knežević.

On pretpostavlja da su ga srpske službe snimale tokom tog sastanka u Beogradu i kaže da “od tada Boris Tadić počinje da ga progoni".

Podsećam da je pomenuta koalicija dogovorena, ali više detalja u ovom trenutku ne mogu da saopštim, kazao je Knežević.

Ostale vijesti