Potraga za Gačićem: Stiže još 130 policajaca

Autor:

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi još 130 policajaca iz drugih kantona kako bi pomogli u potrazi za Edinom Gačićem i poboljšali bezbjednosnu situaciju nakon ubistva policajca kod Tarčina.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubica pronađe.

Juče je i zvanično objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čaura pronađenih na mjestu ubistva.

Utvrđeno je je da su čure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu koje je počinio odbjegli Gačić.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe te da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Potraga koja traje danima nije dala rezultate, a Vlada KS je objavila da će nagraditi novčano za svaku korisnu informaciju. U potrazi su angažovane praktično sve policijske agencije u FBiH, pomoć nudi i Policija Republike Srpske, a Gačića traže helikopterom i dronovima.

Kako prenose federalni mediji, građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića, a roditelji se plaše slati djecu u školu.

Edin Gačić, višestruki ubica je već sedam dana je u bjekstvu nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica. Dok su ga tražili zbog ovog ubistva on je prije dva dana ubio policajca Mahira Begića, na policijskom strelištu, u mjestu Suhodol kod Tarčina u sarajevskom kantonu.

Tagovi:

Ostale vijesti