Radoji stiglo prijeteće pismo iz SAD

Autor:

Marko Radoja, urednik informativnog programa BHRT-a dobio je prijeteće pismo zbog slučaja Svjetlane Topalić.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Rok ti je sedam dana da Svetlanu Topalić vratiš na njeno prvobitno radno mjesto u protivnom naši ljude koje tamo imamo žagom će ti odrubiti glavu, pa sad vidi šta ti odgovara i ovo ozbiljno shvati", piše u pismu koje je Radoji stiglo iz Sjedinjenih Američkih Država, a potpisao ga je izvjesni ''vojvoda Trivo''.

Upravni odbor Društva novinara osudio je prijetnje Radoji i saopštio da je Radoja rekao da je dao iskaz policiji, kao i da se "ne osjeća nimalo ugodno" zbog prijetnji.

Svjetlana Topalić je u žižu domaće javnosti dospjela nakon što je 9. januara na svom Twitter profilunapisala "Srećan ti rođendan, republiko", nakon čega je danima bila brutalno vrijeđana na društvenim mrežama.

Urednica i voditeljke Dnevnika na BHT nešto kasnije je samoinicijativno prešla da radi na web portal ove televizije, a pojedini mediji su prvobitno objavili da je to uradila pod pritiskom što su i ona i Marko Radoja demantovali.

Tagovi:

Ostale vijesti