• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampard čeka Čelsi, a neko je spomenuo i Murinja!

Autor mondo.rs

Maursio Sari još nije smenjen sa klupe Čelsija. Prvi kandidat za njegovog naslednika je Frenk Lampard, a u redu su još Zinedin Zidan, Žoze Murinjo…

Tek što je rana počela da celiva posle ubedljivog poraza na gostovanju Bornmutu (4:0), usledila je nova, još veća katastrofa za Čelsi i ko zna sa kakvim posledicama.

Trijumf nad slabašnim Hadersfildom (5:0) samo je "sakrio rane" pred gostovanje kaznenoj ekspediciji Pepa Gavrdiole. Da je Maurisio Sari znao šta mu se u nedelju sprema na "Etihadu" u Mančesteru, verovatno bi smislio neki način da izbegne ulazak u neslavnu istoriju Čelsija.

Mančester siti – Čelsi 6:0!

Siti PONIZIO Čelsi: Šest komada, blistao Kun!

Italijan je nekako preživeo Mančester siti (za sada), a njegova sudbina u rukama je samo jednog čoveka – Romana Abramoviča. Mediji u Engleskoj ističu da bi odluku mogla da donese direktorka Marina Granovskaja, koje je najviše insistirala prošlog leta na dovođenju Sarija, ali oni bolje upućeni uveravaju da se bogati Rus jedino pita u novonastaloj vanrednoj situaciji.

"Da li ostajem? To morate da pitate ljude u klubu", izjavio je italijanski trener neposredno po okončanju utakmice sa Mančester sitijem. Nezadovoljstvo je uveliko ključalo među navijačima, koji su od uprave Čelsija tražili hitnu smenu, a oni najekstremniji se nisu ustručavali da čak upute i pretnje.

"Ako predsednik pozove, biću srećan, jer nemam prilike da pričam s njim", dodao je Sari i tako još više navukao gnev navijača posle četiri poraza u poslednjih osam utakmica.

"Iskren da budem, ne znam šta da očekujem. U nedelju nisam prepoznao moj fudbal. Na početku sezone smo igrali onako kako sam hteo. Sada više ne igramo i moram da otkrijem razloge", podvukao je Maurisio Sari.


Fudbaleri Čelsija su u ponedeljak ujutru skriveni iza šoferšajbni svojih skupocenih automobila pristizali u Trening cenatar "Kobhem". Delovali su nesigurno, pomalo i uplašeno. Eden Azar, David Luiz, Ngolo Kante - nijedan osmeh…

Najveći porazi Čelsija

Prva divizija/Premijer liga Vulverhempton 8:1, 26. septembar 1953 FA kup Šefild Vendzdej 6:0, 5. februar 1913. Liga kup Stouk 6:2, 22. oktobar 1974. Evropska takmičenja Barselona 5:0, Kup sajamskih gradova, 25. maj 1966. Liga šampiona Barselona 5:1 (posle produžetaka), 18. april 2000.

Odmah je počela i licitacija oko novog trenera Čelsija, jer malo njih veruje da će Sari preživeti Malme u Ligi Evrope u četvrtak i Mančester junajted u FA kupu sledećeg ponedeljka. Među kandidatima je Frenk Lampard. Legenda Čelsija na u svojoj prvoj menadžerskoj sezoni sa dosta uspeha vodi Derbi Kauniti u Čempionšipu i nalazi se pred vratima plej-ofa.

Lampard je prvi, prati ga Zinedin Ziadan, a među trojicom je, verovali ili ne, i Žoze Murinjo.                       

PORAZI…

Umeo je Čelsi da primi i po pet komada u Premijer ligi, ali to nisu bili ubedljivi porazi, jer je i Arsenalu i Totenhemu na tim utakmicama davao po tri gola.

Do juče - jedino je Liverpul od osnivanja Premijer lige (26. februar 1992) uspeo da ponizi Čelsi. Dogodilo se to 21. septembra 1996. godine, kada je na "Enfildu" deklasirao "plavce" pobedivši ih 5:1. Međutim i taj poraz zvuči dosta prihvatljivije nego poslednjih 0:6 na Etihadu!


U sezoni 1993/1994, od početka oktobra do kraja decembra, Čelsi je imao niz od 11 utakmica bez pobede i čak devet poraza, ali nijedan nije bio tako strašan kao ovaj što je doživela Sarijeva četa u Mančesteru.

Ipak, 0:6 nije najubedljiviji poraz Čelsija u poslednje tri decenije. Jedan je i dalje pri samom vrhu crne liste. Notingem Forest je 20. aprila 1991. na svom "Siti graundu" zatrpao mrežu londonskog kluba sa čak sedam komada, a da pritom nije primio nijedan.

Zanimljivo je i to da je Čelsi nekoliko godina pre formiranja Premijer lige imao i niz u jednoj sezoni od čak 21 utakmice bez pobede (deset poraza). Plavci u sezoni 1987/1988 nisu trijumfovali od 31. oktobra, kada su savladali Oksford (2:1), pa do 9. aprila, kada su loš niz prekinuli na Stamford bridžu pobedom nad Derbijem (1:0). Kao epilog usledila je selidba u niži rang, iz kojeg se klub ekspresno vratio već sledeće godine.


Najveći poraz Čelsi je u Prvoj diviziji doživeo od Vulverhemptona 8:1, 26. septembra 1953. To je ujedno i najveći poraz "Čelsija" u svim takmičenjima.

Ali, dolaskom ruskog biznismena Romana Abramoviča na čelo kluba 2003. godina, Čelsi ne samo da staje rame uz rame najvećim engleskim klubovima, već postaje i jedan od moćnijih kolektiva u Evropi, što kao potvrdu dobija osvajanjem Lige šampiona 2012. U Abramovičevoj eri "plavci" su osvojili pet od šest titula (četiri puta su bili drugi), a od značajnijih trofeja tu su još pehar Lige Evrope 2013. (vicešampion Evrope 2008), pet FA kupova od ukupno osam, odnosno tri Liga kupa od pet osvojenih za 113 godina Čelsija.

Na Stamford bridž je za 16 godina Abramovičevog gazdovanja stiglo više i vrednijih trofeja nego za prethodnih 97 godina. Stoga je i poslednjih poraz, bez obzira od kakvog rivalu, SENZACIJA!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC