Modričani izabrali najbolje u sportu u 2018.

Autor:

Najuspješniji sportista Modriče za proteklu godinu je košarkaš Dušan Jovanović (17), član kadetske selekcije BiH koja je na Evropskom prvenstvu B divizije osvojila srebrnu medalju.

Modričani izabrali najbolje u sportu u 2018. Foto: MONDO/Slađan Jeremić Izbor najboljih sportista Modriče za 2018. godinu

Košarkaš Modriče Dušan Jovanović (17) najuspješniji je sportista Modriče za 2018. godinu, odlučeno je na tradicionalnoj, 23. manifestaciji za izbor najboljih sportista ove opštine.

Jovanović je sa U-16 reprezentacijom BiH na proteklom Eurobasketu B divizije osvojio srebrnu medalju, a drugim mjestom na prvenstvu Evrope "zmajići" su izborili povratak u A diviziju.

"Pod jakim sam emocijama. Priznanje mi znači mnogo, tim više što sam ga dobio u mom gradu. Hvala svima i mom selektoru, i profesorima u školi, članovima Komisije, novinarima, rukovodstvu Modriče, svima. Treba da se stvori rezultat, a on dolazi napornim radom i treninzima", rekao je Jovanović.

Dušan Jovanović i Mladen Krekić Foto: MONDO/Slađan Jeremić Dušan Jovanović i Mladen Krekić

Druga je bila odbojkašica Milana Božić, a treći fudbaler Goran Lukić, dok je Odbojkaški klub Modriča najuspješniji sportski kolektiv u ovom gradu, a njegov trener Lazo Cvijić stručnjak sa najviše trofeja u minuloj godini.

Predsjednik Alfa Modriče Petar Jelić proglašen je za najboljeg sportskog radnika Modriče u protekloj godini.

PERSPEKTIVNI SPORTISTI

Diplome sa srebrnjakom uručene su najperspektivnijim sportistima Modriče. To su pionir Nikola Jovićević (odbojka), kadet Savo Spasojević (fudbal), te junior Dejan Popović (odbojka).

"Hvala načelniku Mladenu Krekiću što podržava sport Modriče, ali i saradnicima koji nude znanje, pojedinci i sredstva da sport modričkog kraja bude sve bolji. Priznanje mi mnogo znači. To je niz, jer sam prije 13 godina bio i najuspješniji sportista Modriče. Dakle, ko jednom uđe u sport, teško iz njega izlazi. I ja nastavljam u sportu da bitišem i vjerujem da ćemo načiniti još uspjeha u našem fudbalskom kolektivu na čijem sam čelu", naglasio je Jelić.

Mladen Krekić i Petar Jelić Foto: MONDO/Slađan Jeremić Mladen Krekić i Petar Jelić

Načelnik Modriče Mladen Krekić oduvijek je bio prijatelj sporta, te je uvijek nastojao da pomogne sportiste.

"Ova manifestacija nešto je fantastično. Treba podržati mlade ljude, ovakve priče. Sport u Modriči je uspješan. I u narednom periodu ćemo činiti sve da od mladih sportista Modriče imamo istisnke ambasadore našeg grada", poručio je Krekić.

Ostale vijesti