Tajkun častio ceo grad! (VIDEO)

Autor:

Što nije naš? Kineski tajkun "otvorio" se i za proslavu kineske Nove godine častio stanovnike gradića u kom je rođen. Potrošio je oko 1,5 milion evra...Delio je svežnjeve novca, televizore, frižidere, besplatne vožnje helikopterom.

0
A- A A+

kinez Foto: Youtube/screenshot/Daily Mail


Multimilioner Zeng Dađing (60) odlučio je da delić bogatstva podeli sa sugrađanima u gradići Sičuanu, a njegov velikodušni potez u slici i reči danas obilazi svet.

Biznismen je okupljenim građanima delio svežnjeve novca, električne aparate, a stariji od 60 godina imali su pravo i na besplatne vožnje helikopterom.

Ovaj upravnik konglomerata Ksingđijang Tijandi grup doleteo je u ovaj gradić na jugozapadu Kine i odlučio da časti sve sugrađane starije od 50 godina.


Želju da baš stariji od 60 lete helikopterom objasnio je činjenicom da mnogi od njih nikada nisu imali prilike da uđu u avion.

Zeng potiče iz siromašne porodice, rođen je 1959. godine. Ima veoma uspešnu karijeru od 1985. godine, a 2005. godine našao se na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Kineza sa procenjenim bogatstvom na 154 miliona američkih dolara.

Zengove kompanije bave se nekretninama, energetikom i drugim delatnostima.

"Prva stvar koja mi je pala napamet kada je moja kompanija postala uspešna bila je da se odužim svojoj zemlji i svom rodnom gradu", rekao je Zeng.

Možda ova akcija kineskog tajkuna pokrene ostale biznismene. Ima li nekog "teškog bogataša" u vašem gradu?

Tagovi:

Ostale vijesti