"Bitange su bitange, bilo u Splitu, bilo ovde!"

Autor:

Trener Napretka Milorad Kosanović ogorčen zbog napada na dvojicu afričkih fudbalera tog tima. "Glasni smo u osudi kada u Splitu napadnu naše igrače, moramo da snažno osudimo i kad se to dešava u Srbiji!".

"Bitange su bitange, bilo u Splitu, bilo ovde!" Foto: MN Press

Neverica, šok, bes... Ovo su emocije mnogih u Kruševcu i u Srbiji posle napada na dvojicu fudbalera Napretka iz Afrike, Senegalca Ibrahima Ndiajea i Kamerunca Samjuela Bahu Regisa.

Osude ovog huliganskog napada, u kojem je Ndiaje dobio udarac čvrstim predmetom (najverovatnije bokserom) u potiljak, stižu sa svih strana. A njihov trener, iskusni stručnjak, Milorad Kosanović, jasno i glasno poručuje da se "bitangama i barabama mora stati na kraj!".

U više izjava, koju prenose beogradski mediji, Kosanović je istakao da su pomenuti fudbaleri, najčistija i najdivnija bića koja je sreo u životu i poručio da Srbija mora da se obračuna sa ovakvim pojavama, baš kao što glasno osuđuje i kada se to dešava u Splitu, aludirajući na huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde u gradu na hrvatskom primorju.

"Sramota je da se tako nešto dogodi u Srbiji. Dozvolili smo da batinaši i ljudi koji su čisto zlo mogu da rade šta hoće. Glasni smo kada se u Splitu dogodi napad na naše igrače, a sada moramo da budemo podjednako glasni kod ovoga, jer je u pitanju isti tip bitangi. Neshvatljivo mi je da ovakve stvari mogu da se dese u 21. veku", rekao je Kosanović za list "Danas".

Kosanović je istakao da je Senegalac Ndiaje u Kruševcu već šest godina, da ga voli ceo grad i da ga zovu "Ibro Srbin". Potencirao je i da Ndiaje nikada nikome nije odgovorio bezobrazno i drsko i da je momak za uzor.

Sličnu izjavu, sa još nekim opaskama, Kosanović je dao i "Blicu".

"To su deca stranci koji su došli iz zemalja koje mi gledamo ispod oka, a ustvari su ušli u zemlju u kojoj je gore nego kod njih. Moram da im vratim veru da ovde može normalno i mirno da se živi i radi", rekao je trener Napretka.

Trener Napretka se pita i "zašto se tolerišu takvi ispadi i takvi mračni tipovi".

Dobra vest je da je osumnjičeni za napad na fudbalere vrlo brzo priveden.

Ostale vijesti