• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sorryball: Ništa novo u Čelsiju, igrači buše trenera!

Autor mondo.rs

Rukovodstvo kluba je razmazilo zvezde... Igrači su "stajali" iza smena Kontea i Murinja, a slična sudbina mogla bi da se desi i Mauriciju Sariju. Da li je vreme da Čelsi "očisti" svlačionicu i prvi put stane na stranu trenera?

Ako je verovati medijima u Španiji - igrači Čelsija su se OPET okrenuli protiv trenera.

Osetili su to na svojoj koži na "Bridžu" uspešni Antonio Konte i Žoze Murinjo, koji su sezonu nakon osvajanja Premijer lige odjednom s istom grupom igrača igrali neprepoznatljiv fudbal - zbog čega je saradnja ubrzo završena, a najverovatnije ista sudbina čeka i Mauricija Sarija koji je ovog leta stigao u London, kao velika želja Romana Abramoviča.

Ipak, pitanje je da li je eksperiment uspeo...

Čelsi je na početku sezone imao obrise atraktivnog i brzog fudbala koji je "bankar" prezentovao u Empoliju i Napoliju, ali kako vreme protiče - sve manje liči na njegov "potpis".

OZBILJNO PONIŽAVANJE: SITI "SPAKOVAO" ŠEST KOMADA ČELSIJU!

"Plavci" su u 2019. godini doživeli poraze od Totenhema (1:0), Arsenala (2:0), Bornmuta (4:0) i poslednjeg vikenda od Mančester sitija (6:0), zbog čega je njegova kluba "debelo zadrmana", mada je u izjavi posle utakmice rekao da se ne brine o tome pošto je odluka na Čelsiju.

Ono što je simptomatično za poraze, posebno poslednja dva, jeste da su igrači na terenu delovali demotivisano, što je suprotno od starta sezone kada su "mleli" pred sobom.


"Ovu grupu igrača je izuzetno teško motivisati", rekao je Sari posle jednog od neuspeha na klupi Čelsija što je, prema izvorima sa Ostrva, i te kako pogodilo njegove fudbalere, pre svih Edena Azara za koga je kazao da misli da nije dovoljno dobar lider.

VIDEO: GVARDIOLA GA HVALI, A SARI NI RUKU DA MU PRUŽI

S obzirom na to da Čelsi u poslednjih nekoliko godina ima istoriju "okretanja fudbalera protiv trenera", mnogi smatraju da će se to desiti, ili se već dešava, sa Sarijem.

Kako prenosi španski "AS", od svojih izvora sa "Bridža", Sari je "izgubio poštovanje svlačionice" pošto, navodi ovaj izvor, igrači ne razumeju do kraja njegove taktičke metode, tako da su pojedini već saopštili rukovodstvu da će na leto napustiti klub ukoliko Italijan dobije poverenje i posle pomenutih kikseva.


O "klanovima" u svlačionici Čelsija se često pričalo u javnosti, tako su jedno vreme Džon Teri i Frank Lampard bili glavni i odgovorni za dešavanja u klubu - zbog čega je navodno rano otpušten Andre Vilas Boaš, dok su na drugoj strani, protiv Murinja i Kontea, bili Brazilci (Vilijan i Luiz), Belgijanci (Azar i Kurtoa), dok i to da prve informacije o tome da je Sari "izgubio svlačionicu" stižu iz Španije, a da je ove zime odlučio da se odrekne Morate i Fabregasa - dosta govore.

U klubu su od španskih fudbalera preostali kapiten Sezar Aspilikueta, Pedro i Markos Alonso, koga je Sari izveo iz igre na "Etihadu" posle nekoliko kikseva u odbrani.

NEMIRNO U ČELSIJU: AZAR KAŽE DA GA BRIGA ŠTA SARI PRIČA!

Štaviše, za Alonsa je rekao da je starter pre svega što ima visinu koja nedostaje njegovoj zameni Emersonu Palmijeriju, međutim ukoliko je upravo on "otkrivao" informacije sa "Bridža" - i na taj nedostatak kod Brazilca će zaboraviti.

NASMEJANI POSLE MEČA

Britanski mediji primetili su da su Ngolo Kante, David Luiz i Eden Azar i pored "brodoloma" protiv Sitija na kraju meča bili nasmejani. Družili su se sa Pepovim igračima i uz osmeh ih ispratili do svlačionice, dok je jedini Antonio Ridiger "upao u frku" s navijačima kada je otišao do tribine da se izvini. Navijači su pozdravili taj njegov gest, dok je samo jedan užao u polemiku s njim.

S obzirom na to da je prošlo dva dana od katastrofe protiv Sitija, mediji ne očekuju da će Čelsi odmah smeniti Sarja, ali u slučaju novog kiksa - otkaz je neizbežan.

Prvo će za početak biti interesantno videti kako će Čelsi delovati na gostovanju Malmeu u okviru Lige Evrope, odnosno koliko će ozbiljno Mauricio Sari "promešati" sastav zbog izdanja u najgorem porazu kluba od 1986. godine.

Mnogi već "prizivaju" Franka Lamparda, koji dobro vodi Derbi ove sezone, odnosno Žozea Murinja koji je trenutno bez posla, odnosno radi kao TV konsultant.

LAMPARD ČEKA ČELSI, SPOMINJE SE I ŽOZE!

EH, TAJ NAPADAČ

Čelsi nikako da "ustali" glavnog napadača... Činilo se da će to biti Dijego Kosta koji je igrao sjajno u prvih šest meseci kod Kontea, ali dve "teške naravi" značile su i sukob kada je Španac u zimu želeo u Kinu. Konte je to odbio i potom uspeo da izdejstvuje transfer Koste u Atletiko, ali mu ovaj to nije oprostio, te je medijima dao informacije o tome kako su se obračunali. Alvaro Morata nije mogao "u njegove cipele", imao je problema sa povredama, dok je ove zime stigao i Gonzalo Iguain - kao Sarijev "čovek". Ukoliko bi Italijan ostao u klubu - Iguain bi sigurno ostao u Čelsiju, dok za njega nema budućnosti na "Bridžu" ukoliko dođe do smene.

Ipak, pojedini mediji u Engleskoj zagovaraju opciju toga da Čelsi sada PODRŽI trenera umesto igrača, te da iskoristi to što ovog leta ističu ugovori Davidu Luizu i Gariju Kejhilu, dok su Vilijanu, Pedru i Azaru na tek još jednu sezonu, što bi mogao da bude idealan trenutak za "restart" kluba, posebno što su uz dobru zaradu već angažovali mladog Kristijana Pulišića.

Pretpostavka je da bi to mogao da bude motiv i igračima iz akademije Čelsija (Loftus-Čik, Odoi...), da ostanu na "Bridžu" i sa Sarijem izgrade novu ekipu.

Ipak, to bi značilo značajan zaokret u klubu. Odlazak prvih zvezda i sigurno nekoliko godina u kojima ne bi mogli da budu konkurentni sa Mančester sitijem, Mančester junajtedom i Liverpulom, i to pred planiranu štednju i izgradnju novog stadiona.

"Neki igrači su počeli da se žale da je Sari dao previše instrukcija, samo se o taktici priča i da ne mogu to da isprate", piše novinar "Independenta" koji prati Čelsi.


"Drugi se pitaju da li je trenutni igrački kadar Čelsija uopšte dovoljno 'taktički inteligentanа' da nauči fudbal koji Mauricio Sari zahteva od njih", navodi se takođe u tekstu koji sam postavlja pitanje i daje odgovor na to da li je u Londonu ikako moguće igrati "Sarriball" u koji se Roman Abramovič toliko zaljubio...

I zbog te "ljubavi", koja s Gvardiolom nije uspela, bogati oligarh iz Rusije je bio spreman da plati vlasniku Napolija za dolazak njihovog najboljeg igrača Žoržinja i trenera.

Sve to u vodu pada za šest meseci? Na njemu je odluka!

Čelsi je ovog leta već probao da promeni sopstveni identitet i da zaigra atraktivno, iako je u novijoj istoriji titule osvajao baš "poništavajući" ga i igrajući ne ružan, nego anti-lep fudbal, a ako su već takvu odluku doneli, možda je vreme i da menjaju DNK svlačionice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC