• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu favorit protiv Reala, ali imaju fudbalera Barse!

Autor mondo.rs

Dušan Tadić je ove sezone u Ligi šampiona već učestvovao kod sedam golova, a sada će naspram sebe imati Serhija Ramosa i Rafalea Varana. I uz sebe - igrača Barselone.

Nije zvučno poput Atletiko - Juventus, niti kao Liverpul - Bajern, međutim u dvoboju Real Madrida i Ajaksa imamo "klasik" Lige šampiona, iako "kopljanici" nisu sila kao nekada.

Amsterdamski gigant je prošao grupnu fazu Lige šampiona i na žrebu u Nionu "uparen" je sa trostrukim uzastopnim prvakom Evrope, a zbog nešto lošije forme u to vreme - mnogi su pomislili da bi Ajaks mogao da napravi i veliko iznenađenje.

U međuvremenu se Real konsolidovao, proteklog vikenda slavio je i "Madrilenju", a Ajaks je imao nekoliko kikseva u šampionatu.

Okosnica tima je i dalje tu, Mathejs de Liht i Frenki de Jong će bar do kraja sezone ostati fudbaleri Ajaksa, dok je napad i dalje u rukama Dušana Tadića koji igra verovatno u najboljoj životnoj formi - što se vidi i kroz statistiku (35 mečeva - 22 gola, 13 asistencija)

Zahvaljujući njemu stigli su i do nokaut faze ovog takmičenja, a da li mogu da naprave i korak dalje pred prvi meč na uveliko rasprodatoj "Johan Krojf areni".


"Ako budemo igrali kao protih Herenvena, Fajnorda ili Heraklesa - Real će nas sigurno kazniti. Moramo da napadamo i branimo se kao tim, što smo uspeli protiv Benfike i Bajerna", podvukao je Dušan Tadić pred utakmicu.

"Real je favorit u svakom meču u kom igra, sem protiv Barselona, kada oni imaju 50% šanse", rekao je Tadić koji u svojim redovima ima igrača Katalonaca.

U pitanju je upravo Frenki de Jong, vezista koji je ove zime potpisao predugovor sa timom sa "Nou Kampa" u transferu vrednom oko 75 miliona evra, a koji prema mišljenju mnogih ima i ekstra motiv protiv svog budućeg najljućeg rivala.

Bilo je bojazni da se neće oporaviti od povrede, ali biće spreman...

"Najvažniji je tim, sve ostalo što se desi je samo dodatak tome", nije dužio Tadić.


Dušan Tadić je u pojedinim mečevima Lige šampiona igrao i kao "lažna devetka", što će se najverovatnije desiti i protiv Reala, a srpska "desetka" je novinarima diplomatski odgovorio da je odluka na treneru na kojoj će poziciji igrati.

"To je jedna od mogućnosti", rekao je Tadić koji je najčešće bio levo krilo.

Mnogo pažnje dato je i potencijalnom transferu Luke Jovića...

Srpski napadač je na meti Barselone i Real Madrida, a nakon pisanja nemačkih medija da je dao reč Kataloncima, u javnosti se dan kasnije pojavila informacija da je "kraljevski klub" spreman da ponudi više od svojih rivala.

"On je sjajan igrač, neverovatnog mentaliteta. Ima karakter i kvalitet, mislim da je spreman da igra za najbolje timove u Evropi", dodao je Tadić.

Kod Ajaksa je suspendovan Maksimilijan Veber, odnosno manje povrede imaju Lisandro Magaljan, Nikolas Taljafiko, Hasan Bande i Zakarija el Azuzi, dok su kod Reala "roviti" Karim Benzema i Isko. Sigurno neće igrati Markos Ljorente i Hesus Valjeho.

U drugom meču u sredu, koji takođe možete pratiti na TV Arena Sport od 21.00, sastaju se Borusija Dortmund i Totenhem, a zanimljivo je da je bilo problema pred let.

Srećom, nije bio kvar aviona u pitanju - nego pasoši.

PAROVI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

u utorak

Mančester junajted - PSŽ 21.00
Roma - Porto 21.00

u sredu

Totenhem - Borusija Dortmund 21.00
Ajaks - Real Madrid 21.00

u utorak, 19. februara

Lion - Barselona 21.00
Liverpul - Bajern 21.00

u sredu, 20. februara

Šalke - Mančester siti
Atletiko Madrid - Juventus 21.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC