Gačić se vjerovatno krio u vikendicama i štalama

Autor:

Serijskog ubicu Edina Gačića u utorak u poslijepodnevnim satima likvidirali su pripadnici MUP-a KS u mjestu Košćan nadomak Hadžića. Policija predizima istražne radnje kako bi otkrili gdje se skrivao i kretao Edin Gačić.

0
A- A A+
policija, potraga, Edin Gačić Foto: Tanjug/AP Photo/Amel Emrić


U Košćanu se trenutno nalazi veliki broj policijskih patrola, a došlo je i do okupljanja građana koji osjećaju veliko olakšanje zbog završetka kompletne sage.

Na mjesto gdje je danas likvidiran višestruki ubica i osam dana najtraženiji bjegunac u BiH Edin Gačić stigla je ekipa koja će izvršiti uviđaj i dežurni tužilac, piše Klix.ba.

Jake policijske snage i dalje su prisutne na cijelom području, a niske temperature, snijeg i mrak otežavaju svima na terenu.

Povrijeđeni policajac je prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo gdje mu se ukazuje pomoć.

Pored brojnih medijskih ekipa i pripadnika policije oko 19 sati su prošla i pogrebna kola koja će prevesti tijelo Edina Gačića.

Ubijen Edin Gačić, lakše povrijeđen policajac

Službenici FUP-a i MUP-a KS osiguravaju teren i rade na poduzimaju istražnih radnji kako bi otkrili gdje se skrivao i kako se kretao Edin Gačić. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj četverostruki ubica se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a pravio je sklonište od drveća i granja gdje je najvjerovatnije spavao. Mještani kažu da se Edin Gačićtakođe mogao skrivati u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

Prema informacijama s terena policija je imala trag Edina Gačića još prije dva dana i to iz razloga što je Edin Gačić najvjerovatnije silazio do rijeke Lepenice kako bi se osvježio i prao, pri čemu je ostavio tragove. Međutim, snijeg je zameo tragove tako da je provođenje istrage bilo otežano.

Mještani kažu da su sretni da je slučaj konačno riješen, jer priznaju da im nije bilo svejedno. "Svima nam je laknulo. Zaključavali smo se u kućama i s obzirom da su mještani većinom lovci, čuvali oružje spremno za ne daj Bože", kazali su za Klix.ba.

Gačić je danas, nakon osam dana potrage, lociran u mjestu Košćan na području Hadžića, a nakon razmjene vatre s policijom je ubijen. U pucnjavi je lakše ranjen pripadnik MUP-a KS.

Tagovi:

Ostale vijesti