• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mongolija i Nigerija žele Lanacov softver!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Najveća IT konferencija u zemlji - NetWork 9 biće održana u Hotelu Grand Neum od 27. do 29. marta, a ove godine taj skup ima veliku podršku jednog od IT lidera na tržištu BiH, kompanije Lanaco, koja je platinum sponzor konferencije!

 Mongolija i Nigerija žele softver od Lanaca Izvor: Siniša Stanić/MONDO

NetWork 9 se održava u organizaciji Microsofta BiH, a u preko 80 predavanja ona donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukuru, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps, multi-platformski razvoj, itd.

Preko 1.000 IT profesionalaca i stručnjaka iz svijeta biznisa i drugih područja biće prisutni krajem marta u Neumu kako bi podijelili i razmijenili svoja znanja i iskustva.

Predstavnici kompanija Lanaco i Microsoft BiH u utorak su u Sarajevu najavili NetWork 9 konferenciju i ujedno izrazili veliko zadovoljstvo novom saradnjom.

SOFTVERSKI PROIZVODI ZA HOTELIJERSTVO I UGOSTITELJSTVO

Nina Kremenović, menadžer sektora za korporativne komunikacije kompanije Lanaco, kaže da je ovo prvi put da je Lanaco platinum sponzor Microsoftove NetWork konferencije, kao i da je to logična sljedeća stepenica saradnje, ako se uzme u obzir dugogodišnje partnerstvo između te dvije kompanije.


"Ono što našu kompaniju izdvaja od mnogobrojnih IT kompanija na domaćem tržištu je otvaranje jednog od najmodernijih DATA centara u zemlji, ali i šire, što nam je stvorilo mogućnost da kreiramo prvu regionalnu SaaS platformu za poslovni softver.

Pored dobro poznatih brendova EcoOne i Careoll, u martu ove godine na Microsoft konferenciji po prvi put ćemo domaćoj javnosti predstaviti dva nova Lanacova proizvoda - SOHO i Station 24, softvere u oblasti hotelijerstva i uslužnih djelatnosti. Ono što nas čini jako ponosnim je što su koncept i kvalitet naših SaaS servisa prepoznale i kompanije iz nekih, za nas egzotičnih zemalja, poput Mongolije i Nigerije, gdje smo u procesu definisanja strateških partnerstava", kaže Nina.

UMJETNA INTELIGENCIJA I TOPLINSKE MAPE

Vojislav Opačić, projektant informacionih sistema u kompaniji Lanaco, pojasnio je nova softverska rješenja i proizvode koji stižu iz Lanaca, navodeći da se oni u dobroj mjeri zasnivaju na nekim najnovijim svjetskim trendovima i dostignućima, poput umjetne inteligencije.


"S obzirom da je ideja vodilja naredne NetWork konferencije umjetna inteligencija, nama je bilo interesantno da se uklopimo u tu priču, pošto je upravo to vertikala kojoj kompanija Lanaco želi da se posveti narednih mjeseci i godina.

Biće nam izuzetno zadovoljstvo da u martu predstavimo svoja dva nova proizvoda - SOHO i Station 24. Oba su orijentacijski slična - SOHO je namijenjen za hotelijerstvo i hotelsku industriju, dok je Station 24 za ugostiteljstvo, a oba softvera zasnovana su na Microsoft tehnologijama.

Ovi proizvodi imaju dosta elementa koji bi mogli da se uklope u priču o umjetnoj inteligenciji, jer smo razmišljali o rješenjima koja nisu baš tipična za ovakve proizvode i nastojali smo da ih ugradimo", kaže Vojislav.

Važnost razmjene dobrih, ali i loših iskustava

Platinum sponzorstvo je najviši stepen sponzorstva na NetWork konferenciji koje pruža sponzoru mogućnost učestvovanje u kreiranju dobrog dijela programa skupa, kao i najbolju moguću prezentaciju kompanije prema učesnicima. "Nama je ovo platinum sponzorstvo veoma bitno jer postojimo dugi niz godina u kojima smo zabilježili mnogo uspjeha, ali i dosta promašaja. Sada želimo da sa ljudima podijelimo sva svoja i dobra i loša iskustva, jer je kod kreiranja softverskih rješenja razmjena iskustava veoma važna", kaže Nina Kremenović.

On navodi da će novi Lanacovi softverski proizvodi za hotelijerstvo i ugostiteljstvo u prvom redu donijeti više reda i veći uvid u nove poslovne mogućnosti:

"Postoji čitav niz funkcionalnosti kojima možemo da se pohvalimo, a jedna od njih je, na primjer, toplinska mapa kretanja, ne samo konobara, već i posjetilaca. Znači, fokus se stavlja na određeni dio, kako bi se povećala produktivnost i kako bi, na primjer, u svakom trenutku imali informaciju koliko frekventno konobar mora da izađe, a sve u cilju optimizacije posla sa informacijama koje imate."

Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, najavljujući NetWork 9 konferenciju rekao je da će ove godine fokus biti na domaćim predavačima, kao i da konferencija donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, "Internet of Things", digitalnu transformaciju, itd.

"Danas na tržištu imate gomilu raznoraznih ’on-line’ edukacija, ali vam one ne omogućuju da imate ’jedan na jedan’  kontakt sa samim predavačem, tj. da uputite određeno pitanje ili da razmjenite iskustvo koje imate. NetWork konferencija vam donosi upravo to.

Kao i prošlih godina imaćemo i Biznis dan, gdje ćemo biznismeninima, tj. poslovnim ljudima koji donose odluke, pojasniti kako tehnologija može da pomogne u njihovom radu, kako može da im omogući da budu efikasniji i produktivniji, tj. kako da opstanu na regionalnom i svjetskom tržištu", keže Omar.



Direktor Microsofta BiH je takođe istaknuo prednosti saradnje sa kompanijom Lanaco.

"Ove godine kompanija Lanaco podržava NetWork 9 konferenciju kao platinum sponzor i drago mi je da je na taj način prepoznala značaj ovog događaja. Lanaco je kompanija koja se već odavno istakla na domaćem tržištu kroz svoje usluge i vlastita softverska rješenja i nadamo se da će biti sa nama i u narednom periodu", navodi Krivošija.

Banjalučka kompanija Lanaco prepoznata je u zemlji i regionu po zaokruženoj ponudi, od hardvera, preko aplikativnog softvera i telekomunikacija, do sistema integracije svih informativno-komunikativnih komponenti u efikasne, fleksibilne i pouzdane kompleksne informacione sisteme namijenjene različitim segmentima regionalnog tržišta.

Jedna je od nekoliko kompanija koja nudi vlastita softverska rješenja bazirana na korištenju tehnologije posljednje generacije, koja se u potpunosti prilagođava potrebama i zahtjevima krajnjeg korisnika.

Na NetWork konferenciji Lanaco će da najavi svoja rješenja koja su u uskoj vezi sa primjenom vještačke inteligencije, IoT i Big Data tehnologija koji su danas sve više prisutni, kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu.

Novosti o NetWork 9 konferenciji su dostupne i putem društvenih mreža Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S7

Lepa cica

RECENZIJE

TIPS & TRICKS