• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda - Vojvodina posle 510 dana u Beogradu!

Autor mondo.rs

Od igrača koji su istrčali na "Rajka" u septembru 2017. tek poneki i dalje nosi crveno-bele boje beogradskog i novosadskog rivala.

 Crvena zvezda Vojvodina najava Superliga Srbije Izvor: MN PRESS

Crveno-belim derbijem, prvim u Beogradu posle 510 dana i tri vezane utakmice u Novom Sadu, biće nastavljena superligaška trka za titulu, Evropu i opstanak.

Da li će i šampion nastaviti tamo gde je stao, kako u ligi, tako i u duelima sa Vojvodinom, saznaćemo u subotu predveče kada bude završen meč 22. kola Superlige.

O ovoj utakmici fudbaleri Crvene zvezde razmišljaju dva meseca, koliko je prošlo od odlaska na zimski odmor, pred koji je ekipa trenera Vladana Milojevića imala svih deset ligaških pobeda na "Rajku Mitiću" ove sezone, odnosno sedam u nizu u mečevima sa Vošom - kod kuće i na strani.

DOBRE VESTI ZA ZVEZDAŠE PRED NASTAVAK TRKE

Trokružni sistem takmičenja, gde se u plej-ofu ekipe sastaju samo jednom, doveo je do zanimljivog slučaja - Crvena zvezda i Vojvodina nisu odigrali utakmicu u Beogradu u 2018. godini. Prvu od četiri pobede nad Novosađanima, Milojević je zabeležio u septembru 2017, nakon čega se prošle i ove sezone igralo samo na "Karađorđu", gde je bilo 1:2, 1:2 i, letos, ubedljivih 1:4.


***

24. septembar 2017.

Crvena zvezda - Vojvodina 2:0 (1:0)

Strelci: Mičel Donald u 29. i Gelor Kanga u 63. minutu.

Crvena zvezda: Supić - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić (24. Gobeljić) - Donald, Krstičić - Kanga (77. Pešić), Srnić, Radonjić (70. Adžić) - Boaći. Trener: Milojević.

Vojvodina: Rockov - Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić - Jovančić, Vukasović (74. Mesarović) - Avramovski (46. Park), Kojašević, Subotić - Mihajlović (63. Jovanović). Trener: Buač.

***

Anketa

Ko će biti šampion u sezoni 2018/19?

  • Crvena zvezda

    90% (9)

  • Radnički

    0% (0)

  • Partizan

    0% (0)

  • Čukarički

    10% (1)

Ko će biti šampion u sezoni 2018/19?

Rezultati


Crvena zvezda od utakmice sa Sarajevom 1983. nije izgubila na prolećnoj premijeri, dakle punih 36 godina (29-7-0). Vojvodina je bila protivnik crveno-belima samo jednom u tom periodu, u čuvenoj sezoni 1990/91, kada je pohod na titulu prvaka Evrope "najavljen" mršavim remijem 1:1 nakon čega je domaćin osvojio bod posle boljeg izvođenja penala (5:4).


"Ulazimo u ciljnu ravninu, a godinu ćemo otvoriti susretom koji nosi epitet derbija. Vojvodina je odlična ekipa i plasman na tabeli ne oslikava pravi kvalitet Novosađana", rekao je trener Milojević na konferenciji za medije, u vreme kada su se četvorica njegovih aduta vozila crveno-belim tramvajem ulicama Beograda i družila sa navijačima.

"Krećemo od nule. Za nas protiv Vojvodine počinje nova takmičarska godina i ni trenutak ne razmišljamo o prednosti. Očekuje nas niz izazova na dva fronta, a ovom prilikom pozvao bih sve navijače da nas podrže u što većem broju", izajvio je Milojević, koji je pomenuo i svog novog rivala sa klupe "lala", Radovana Krivokapića.

Do su bili "lale":

Mirko Ivanić (23/11/73)

Srđan Babić (1/1/38)

Dušan Jovančić (6/12/83)

Milan Pavkov (-/2/15)

*napomena: golovi/asistencije/utakmice

On je, posle Vladimira Buača, Ilije Stolice, Aleksandra Veselinovića i Dragana Okuke, peti trener Vojvodine u periodu od Milojevićevog povratka u Superligu iz Grčke i preuzimanja Crvene zvezde. Inače, Krivokapić je kao fudbaler nosio "desetku" i u Voši i u Zvezdi.

Novosađani su na zimsku pauzu otišli sa svega jednom pobedom na sedam mečeva u novembru i decembru.

"Angažmanom Mitoševića i Matića pojačali su konkurenciju u napadu i pokušali da poprave efikasnost. Predvodi ih mladi kolega Krivokapić koji ima sjajnu perspektivu i smatram da je on pravi izbor za to mesto", rekao je strateg Crvene zvezde, koji na raspolaganju ima četvoricu bivših igrača Vojvodine.

Srđanu Babiću, Dušanu Jovančiću i Milanu Pavkovu pred kraj prelaznog roka pridružio se i Mirko Ivanić, kao najzvučnije pojačanje šampiona za novo "Zvezdino proleće", a treba reći da su klub ove sezone napustila još dvojica bivših igrača Voše, Dejan Meleg i Abraham Frimpong, 

"Novajlije su se odlično uklopile, ali deo zasluga pripada i starosedeocima koji su ih sjajno prihatili. Ovaj prelazni rok prvi je u kojem smo mogli da gledamo korak više i kreiramo tim za budućnost. Ovi igrači zalog su za više od jedne sezone. Svi će dobiti priliku da se nametnu i dokažu, a ocene nećemo donositi posle samo jedne utakmice lili poluvremena"
, izjavio je Milojević. 

Crvena zvezda - Vojvodina, subota u 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC