• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nije izdržao, Mega sprečila iznenađenje!

Autor mondo.rs

Čačani u trećoj četvrtini imali 18 poena prednosti, ali je ekipa Dejana Milojevića ipak pokazala zašto je bila favorit.

 Kup Koraća Mega - Borac Čačak 73:69  Izvor: MN PRESS

Borac je i ove godine bio blizu iznenađenja, ali nije uspeo!

Čačani su prošle zime uveli četvrtfinale protiv Crvene zvezde mts u produžetak, pa izgubili. Ovog petka, protiv Mege su u jednom trenutku vodili i velikih 18 poena razlike (52:34), ali im to nije bilo dovoljno za "brejk" i iznenađenje.

Dejan Milojević je okupio u tim trenucima ekipu i mirno je uveravao da može da preokrene i to se dogodilo. Njegov tim je "stegao" odbranu i odigrao odličnu poslednju četvrtinu, čime je sprečio prvo iznenađenje od 2015, kada se poslednji put dogodilo da ABA ligaš (Metalac) ispadne u četvrtfinalu od ekipe koja se takmiči u KLS (Vršac).

Mega - Borac Čačak 73:69 (10:13, 16:23, 21:22, 26:11)

Milojevićev tim zakazao je polufinale protiv Zvezde (subota, 21 čas), prevazivši katastrofalan početak utakmice (4/22 iz igre). U poslednjih 15 minuta obrnuo je situaciju u svoju korist i serijom 10:0 odgovorio na rafal Ilije i Radovana Đokovića, vrativši se na samo poen zaostatka.

Dok je završni kvartal odmicao, Borac se sve više mučio u napadu, a Nikola Mišković je "vezao" važne pogotke sa distance da donese Megi prednost pred završnicu, u kojoj je Borac takođe imao šansu.

Luka Ašćerić promašio je 15 sekundi pre kraja dva slobodna bacanja pri rezultatu 72:69, plejmejker Čačara Ilija Đoković preuzeo je loptu i ipak odabrao brzopleto rešenje - šut za tri preko ruke, iz trka. Nije dobacio ni do obruča.

Mišković je potom takođe iznudio prekršaj, pogodio jedan šut sa "crte" i potvrdio pobedu Beograđana.

MEGA: Mišković 17, Marjanović 5, Ašćerić 15, Nikolić, Mokoka 7, Koprivica, Janjić, Ratkovica 7, Fundić 14, Cerovina, Atić 2,

BORAC: I. Đoković 23, Prlja 5, Čarapić 4, Majstorović 7, R. Đoković, Popović 2, I. Gavrilović 6, S. Gavrilović 1, Kočović 4, Alikadić, Krsmanović, Mićović.

Iz četvrtine u četvrtinu:

- TREĆA ČETVRTINA, 47:58 -

Borac je na deset minuta od iznenađenja.

Ekipa Jovice Arsića kontrolisala je rezultat i u ovoj četvrtini, a na čelu sa odličnim Đokovićima, Ilijom i Radovanom, u jednom trenutku povela je i velikih 18 poena razlike, 52:34!

Mega je uspela da se potom koliko-toliko oporavi, hicima Mokoke, Ašćerića i Miškovića.

- POLUVREME 26:36 -

Mega i dalje ne može da se "sastavi" (11/38 iz igre, 4/16 za tri), a Borac to kažnjava i vodi dvocifrenom prednošću. Kapiten i plejmejker Čačana Ilija Đoković postigao je devet poena uz dobar šut za tri (3/4) i sa njim na čelu ekipa Jovice Arsića je nadigrala tim Dejana Milojevića.

Strelci u prvom delu:

Mega: Mišković 3, Marjanović 3, Mokoka 3, Ratkovica 5, Fundić 8, Atić 2, Stanić 2.

Borac: I. Đoković 9, Prlja 1, Čarapić 4, Majstorović 5, R. Đoković 4, Popović 2, I. Gavrilović 6, S. Gavrilović 1, Kočović 4.

- PRVA ČETVRTINA, 10:13 -

Košarkaši Mege, večerašnji favoriti, izuzetno su loše napadački ušli u meč i pogodili samo četiri od uvodna 22 pokušaja. Za dva poena šutiraju 2/14!

U takvoj situaciji, nije iznenađenje što su Čačani završili prvu deonicu u rezultatskom "plusu", iako ni oni nisu previše iskoristili takav start ABA ligaša.

Naprotiv, Čačani šutiraju iz igre 3/14 i to dovoljno govori o tome kakav meč za sada gledaju ljubitelji košarke. Obe ekipe su u prvih desete minuta zajedno pogodile samo sedam od 36 šuteva!

Četvrtfinale

Mega - Borac Čačak 73:69
Crvena zvezda mts - Dinamik 19.30

odigrano u četvrtak

FMP - Sveti Đorđe 112:58
Partizan - Novi Pazar 102:72

Polufinale

u subotu

FMP - Partizan 17.00
Mega/Borac - Zvezda/Dinamik 21.00

Finale

u nedelju, od 17 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC