• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašni "zmajevi" oduvali Napredak

Autor mondo.rs

Odlična partija i pobeda Voždovca protiv Napretka na početku prolećnog dela Superlige Srbije. "Zmajevi" posle 22 minuta vodili 3:0…

 Superliga  Srbije: Voždovac – Napredak 4:0 Izvor: MN PRESS

Na popularni "krov" nije došlo mnogo publike, ali to nije smetalo raspoloženim igračima Voždovca da odigraju izvanredno prvo poluvreme na početku prolećnog dela Superlige Srbije i da u drugom rutinski odrade posao uz još jedan pogodak.

Voždovac – Napredak 4:0 (3:0)!

Prvih 45 minuta 22. kola obeležili su uraganski napadi "zmajeva" i tri efektna gola za svega 20-ak minuta. Praktično, pitanje pobednika bilo je rešeno, a da se igrači nisu ni pošteno zagrejali.

Mrežu Napretka "načeo" je Miloš Mihajlov već u devetom minutu.

Defanzivac domaće ekipe se majstorski ubacio posle kornera, iskoristio neopreznost odbrane Kruševljana i glavom savladao Nikolu Petrovića.

Tačno deset minuta kasnije bilo je 2:0. Voždovac je brzo izveo prekid na polovini Napretka, Filip Stuparević je izbio u prvi plan i vrlo lepo "bocnuo" loptu preko golmana gostujućeg sastava.

Šokantan početak za tim Milorada Kosanovića bio je još gori samo tri minuta kasnije, u 22. Opet je važnu ulogu imao Stuparević, dobio je od Predraga Sikimića idealnu loptu po desnom krilu, na drugoj stranu još bolje se ubacio Alen Mašović, koji je na odličan centaršut reagovao iz prve i po treći put zatresao mrežu Napretka.

Nastavljena Superliga Srbije, interesovanje - NULA!

Stuparević, fudbaler koji će od leta igrati na pozajmici u Udinezeu, je epitet junaka utakmice definitivno stekao u 68. minutu.


Voždovac je apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu od trećeg do četvrtog pogotka, nedozvoljavajući gostima da ih ugroze. Lako su "zmajevi" izlazili na kraj sa nepovezanim napadima Napretka i sa, očiglednom, lošijom spremom. Iz takve igre "sevnula" je kontra, koju je golom završio Stuparević. Njegov udarac sa 16 metara išao je po sredini, a lopta se kroz noge Petrovića "uvukla" u gol.

Milorad Kosanović, šef stručnog štaba Kruševljana, bio je razočaran posle debija ovog "proleća".

"Imaćemo vrlo, vrlo težak posao. Platili smo ceh bolestima, neradu, nemogućnosti da se neke stvari slože... Izgubili smo vrlo naivno utakmicu, sami smo sebi dali sva četiri gola", rekao je Kosanović, trener Napretka.

Dragan Aničić utakmicu je video na drugačiji način.

"Trudićemo se da uđemo u plej-of, imamo još osam utakmica. U prvih pola sata smo pokazali šta treba da krasi jednu ekipu, nadam se da ćemo to produžiti na 60-70 minuta. Da ne zakeram, izuzetno sam zadovoljan, jer nije mala stvar pobediti Napredak 4:0", istakao je trener Voždovca.

Voždovac je napredovao na tabeli i sada je na 10. mestu sa 22 boda. Napredak će ostati na šestom mestu sa 33, jer sedmoplasirani Proleter, Radnik i Vojvodina imaju po 28.

Rezultati 22. kolo:

Voždovac – Napredak 4:0 (3:0)
/Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22/

u subotu:

13.00 Bačka – Partizan (TV Arena sport 1)
14.00 Mačva – Mladost
14.00 Proleter – Radnik
15.00 Radnički – Čukarički
16.00 Crvena zvezda – Vojvodina (TV Arena sport 1)

u nedelju

14.00 Dinamo – Spartak
14.00 Rad – Zemun

TABELA: Crvena zvezda 59, Radnički 50, Partizan 44, Čukarički 39, Mladost 33, Napredak (+1) 33, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac (+1) 22, Spartak 19, Bačka 18, Rad 16, Zemun 15, Dinamo 10 bodova.

***Prvih osam klubova takmičenje posle 30. kola nastavlja u plej-ofu, a drugih osam u borbi za opstanak, odnosno plej-autu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC