Ovo je najopasniji grad u Evropi

Autor:

Kada razmišljate gde da putujete, bezbednost je definitivno jedan od kriterijuma.

Ovo je najopasniji grad u Evropi Foto: Guliver/Getty Images/chert61

S obzirom na to kakve stvari se dešavaju svuda u svetu, jedna od stvari o kojoj putnici dosta razmišljaju pre nego što negde otputuju je – bezbednost. Ako je to i vaš kriterijum, možda bi trebalo dvaput da razmislite pre nego što odete u najopasniji grad u Evropi...

Prema istraživanju sajta SafeAround, jedan od najstarijih gradova u Poljskoj, Krakov, proglašen je najopasnijim, tj. najmanje bezbednim u Evropi.

Prema ocenama od nula do sto, Krakov je dobio ocenu nula za bezbednost, a ocenu sto inače dobijaju najmirniji, odnosno najbezbedniji gradovi.

Ovakvom rezultatu doprineli su visoka stopa kriminala, ali i česte pljačke.

Krakov inače ima nešto više od 765.000 stanovnika i nalazi se u blizini granice sa Češkom republikom. Ovaj poljski grad je jedna od omiljenih turističkih destinacija, između ostalog, zbog dobro očuvane sredovekovne arhitekture, kao i jevrejske četvrti.

Na drugoj strani ove skale, kao najbezbedniji grad na svetu, našao se Andora la Vela u Andori. Prestonica Andore koja se nalazi u Pirinejima, između Francuske i Španije, ima oko 22.000 stanovnika, a dobila je ocenu 88,6 od 100 za bezbednost.

Ostale vijesti