• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Čairu: Zvezda se provukla u polufinale!

Autor mondo.rs

Crveno-beli uz velike probleme slomili uporni Dinamik, poenima Ognjena Dobrića i Bilija Berona u završnici poslednjeg četvrtfinala.

Partizan - FMP u subotu od 17 časova, Zvezda - Mega od 21 čas!

To su parovi i termini polufinala Kupa Radivoja Koraća 2019 godine, definitivno skrojeni najdramatičnijom četvrtfinalnom utakmicom u "Čairu":

Crvena zvezda mts - Dinamik 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

Kao i prošle godine, kada su u četvrtfinalu pobedili Borac tek posle produžetka, crveno-beli su ponovo morali da proliju mnogo znoja da bi preskočili prvu prepreku u trci za "Žućkovu levicu".

Dinamik je vodio od prve četvrtine, pa do završnice, u trećoj četvrtini je uz sjajnu igru Miloša Glišića (23 poena) održavao dvocifrenu prednost i bio ravnopravan apsolutnom favoritu sve do poslednjeg minuta.

I tada je hrabri Vuk Vulikić pogodio važnu trojku, a odmah potom i težak šut posle prodora, da pribije crveno-bele uz zid i da primora Milana Tomića da 35 sekundi pre kraja pozove tajm-aut, dok je na semaforu pisalo 70:69 za Dinamik.

U odlučujućem napadu crveno-belih, odgovornost je preuzeo Ognjen Dobrić, predriblao Dušana Beslaća i 24 sekunde pre kraja utrčao u reket, gde ga je krilni centar Dinamika zaustavio nesportskim faulom. Zvezdin bek je iskoristio oba penala, Bili Beron je posle izvođenja takođe iznudio prekršaj preagresivnog Mirka Đerića i odveo crveno-bele na "plus 3" (73:70).

Dinamik je imao šansu da uzvrati, Vulikić je opet uzeo loptu, fintirao Simanića i iz dobre pozicije gađao za izjednačenje, ali i i promašio. Lopta se odbila o obruč, došla do Berona, a on je iznudio još jedan prekršaj i stavio tačku na neočekivano dramatičnu završnicu poslednjeg četvrtfinala u Nišu.

Odahnuli su posle utakmice na klupi crveno-belih, mada će na njoj teško naći još neki razlog za zadovoljstvo osim činjenice da su pobedili. Suočen sa lošom igrom svog tima, Tomić je kroz čitav meč tražio pravu petorku, a rešenje je počeo da nazire kada su Beron (21 poen), Davidovac, Simanić i Dobrić (13) počeli da preuzimaju odgovornost dok se bližio kraj.

Tokom 40 minuta egal borbe crveno-belih i Dorćolaca, Tomić je u nekoliko navrata ostavljao na klupi oba registrovana i večeras malo zapažena centra, Dušana Ristića i Maika Cirbesa, prepustivši njihovu ulogu Simaniću, što ostavlja prostor za razmišljanje - da li je izostavljanje Majkla Odža sa spiska registrovanih bio dobar potez uoči Kupa.

Sa druge strane, u Dinamiku će žaliti za ispuštenom šansom posle hrabrog nastupa. Tim Vladimira Đokića odigrao je jako dobar meč i nije se predavao ni kada se činilo da će ga crveno-beli "slomiti". Nervoza i napeta završnica doprineli su greškama Dorćolaca, što je iskusniji tim večeras kaznio.

ZVEZDA: Simanić 13 (3/6 za tri, 5 sk), Lazić 2, Reglend 3, Cirbes 3 (7 sk), Beron 21 (2/5 za tri), Čović 3, Nenadić, Kešelj, Davidovac 13 (3/5 za tri), Dobrić 13 (3/6 za tri), Perperoglu 1, Ristić 3.

DINAMIK: Beslać 7, Rakićević 10 (7 sk, 6 as, 4 izg), Đerić 3, Ostojić 5, Glišić 23 (3/4 za tri, 9 sk), Vulikić 13, Malidžan, Janković, Kutlešić 5, Savković 4, Stepanović, Slijepčević.

UŽIVO:

- kraj utakmice, pobeda Zvezde, koja će u polufinalu igrati protiv Mege -

40' 75:70 Vulikić se izborio za poziciju za šut, promašio trojku, a Beron uhvatio loptu i opet stao na liniju penala.

40' 73:70 Đerić faulira Berona i šalje beka crveno-belih na "crtu". Još 19 sekundi i posed za Dinamik.

40' 71:70 Dobrić vraća Zvezdi prednost. Biće posed za crveno-bele.

40' Dobrić dribla Beslaća, utrčava u reket i iznuđuje nesportski faul. Zadržao ga je igrač Dinamika posle nekoliko udaraca. Imaće Zvezdin bek dva bacanja, 24 sekundi pre kraja.

40' 69:70 Simanić odgovara, vraća Zvezdi prednost, a Vuk Vulikić potom utrčava u Zvezdin reket i opet poentira, da vrati prednost Dorćolcima! Još 35 sekundi do kraja!

39' 67:68 Dinamik opet vodi! Vuk Vulikić pogađa trojku minut i 10 pre kraja!

39' 67:65 Beron ponovo prodire i donosi Zvezdi prvo vođstvo od poluvremena. Tačnije, od početka utakmice! Đokić traži tajm-aut, minut i po pre kraja.

38' 65:65 Kutlešić hvata ofanzivni skok i ponovo ubacuje važne poene. Odmah potom, Beron utrčava u reket i ponovo izjednačuje.

38' Ne uspeva Zvezda da "prevede" rezultat na svoju stranu. Dobrić promašuje trojku iz tranzicije, a Simanić ne poentira poposle ofanzivnog skoka.

37' 63:63 Simanić izjednačuje. Prvi put je nerešeno u drugom delu meča.

37' Glišić faulira Simanića u reketu, posle čega sada prinudni centar Zvezde pada na parket. Sudije dosuđuju nesportski prekršaj i posle pregledanja snimka menjaju odluku u "običan" faul.

37' 61:63 Davidovac pogađa trojku, da vrati Zvezdu na posed zaostatka, a Rakićević i Beron potom prave velike, panične greške.

36' Cirbes gubi loptu, a Tomić opet šalje Simanića na poziciju "pet". Kutlešić je pokušao još jednom da pogodi trojku, ali nije uspeo.

36' 58:63 Kutlešić pogađa važnu trojku! Ostao je sam u blizini Zvezdine klupe, na kojoj je Milan Tomić pozvao tajm-aut još dok je lopta letela ka obruču.

35' Čović "iz treće" uspeva da progira Cirbesa, koji promašuje "čist" zicer za izjednačenje. Na drugoj strani, Kutlešić faulira Berona trčeći u kontru.

34' 58:60 Sada Čović iznuđuje prekršaj Rakićevića i takođe koristi jedan šut. I penali su Zvezdin problem večeras.

34' 57:60 Cirbes hvata još jedan ofanzivni skok i iznuđuje penale. Dinamik je iskoristio bonus.

33' 56:60 Beslać sa linije penala prekida seriju crveno-belih 11:0.

33' 56:58 Dobrić vraća Zvezdu na posed zaostatka. Ubacio je trojku iz ćoška.

33' 53:58 Čović utrčava u reket i poentira u duelu. Zvezda je prepolovila prednost Dinamika u uvodnim minutima.

32' Beron promašuje trojke, a Cirbes hvata ofanzivne skokove. Čović je dobio loptu i iznudio prekršaj - treći timski Dorćolaca.

31' 51:58 Čović asistira Beronu, a on trojkom kažnjava to što su mu rivali dozvolili nekoliko metara.

31' Neshvatljiva greška Maika Cirbesa ipak je prošla nekažnjeno. Nemac nije uspeo da prebaci jednog igrača Dinamika da bi dodao loptu Beronu. Jako loše igra Zvezda.

- kraj treće četvrtine -

30' 48:58 Simanić pogađa još jednu trojku, za kraj treće deonice.

30' 45:58 Ponovo Vulikić, za najveće vođstvo Dinamika - 13 razlike.

29' 45:56 Vuk Vulikić se podiže na težak šut preko Simanića i pogađa! Još jedna trojka Dorćolaca, koji ostaju mirni dok se bliži poslednjih 10 minuta.

27' 45:53 Savković dobija loptu od Vulikića i snažno zakucava, da vrati Dinamiku dvocifreni "plus" (53:43). Beron odgovara prodorom i pogotkom o tablu.

26' Dobrić "juri" Kutlešića u kontri i uspeva da ga atraktivno blokira. Davidovac je preuzeo loptu i iznudio prekršaj na polovini terena.

25' 43:51 Davidovac "vezuje" svojih pet poena i primorava Đokića na tajm-aut. Pritisli su crveno-beli Dorćolce presingom i oduzeli im loptu u ranoj fazi napada.

25' Ristić ne uspeva da brani Glišića, pa odlazi na klupu. U ovom trenutku Zvezdinog centra igra Simanić, dok Ristić i Cirbes gledaju. Podsećamo, Majkl Odžo neće nastupiti na ovom turniru zbog kvote stranaca.

24' 38:51 Glišić se ne zaustavlja! Poentira preko Simanića, da vrati dvocifreno vođstvo. Za dva šutira bez promašaja, 7/7! Potom je pogodio i trojku! Na drugoj strani, crveno-beli ne uspevaju da organizuju iole konkretan napad, dok Dinamik šutira za tri poena 9/16! Tomić zove tajm-aut.

23' 36:44 Glišić igra sjajno u Čairu. Ponovo je stekao prednost u reketu i poentirao o tablu uz prekršaj.

22' 36:42 - Dinamik je opet nakratko stekao dvocifreni plus (42:30). Glišić je pogodio trojku, a Boriša Simanić je odmah odgovorio, ubacivši dve trojke.

- DRUGA ČETVRTINA, 30:39 -

Sjajno poluvreme Dinamika! Dorćolci su u prvom delu ubacili sedam trojki iz 13 pokušaja i kroz drugu četvrtinu imali dvocifrenu prednost (u jednom trenutku 36:24). Rešetali su mrežicu Zvezdinog koša Miloš Glišić (13), Petar Rakićević (8), Dušan Beslać, Danilo Ostojić (po 5)...

Na drugoj strani, Zvezda je promašivala i sa distance (5/18 za tri) i iz reketa (4/15!), pa je Milan Tomić praktično do poluvremena neuspešno tražio petorku koja će stabilizovati igru njegovog tima. Ognjen Dobrić je postigao dve trojke i sprečio da favorit ode na odmor sa dvocifrenim minusom.

Strelci na pauzi:

ZVEZDA: Lazić 2, Reglend 3 (5 as), Cirbes 2, Beron 8, Davidovac 5, Dobrić 6, Perperoglu 1, Ristić 3.

DINAMIK: Beslać 5, Rakićević 8 (7 sk, 5 as), Đerić 3, Ostojić 5, Glišić 13, Vulikić 3, Savković 2.

- PRVA ČETVRTINA, 13:19 -

Definitivno bolji početak autsajdera, ukrašen pogocima Danila Ostojica i trojkom Vuka Vulikića za "plus 9" u korist ekipe Vladimira Đokića. Muči se Crvena zvezda da uđe u ritam...


/Zvezda pred Kup: Daćemo šansu našim momcima/

/Zvezda u Nišu bez Fajea, Odža i Riversa/

Pratite meč u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC