• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan "prašio" iz daljine, Tim svijeta poražen

Autor mondo.rs

Na otvaranju Ol star vikenda NBA lige u Šarlotu Tim SAD pobijedio je Tim svijeta rezultatom 161:144. Bogdanović samo sipao trojke, zapažen i Dončić. Kajl Kuzma MVP.

Tradicionalni meč "Zvijezda u usponu" na otvaranju Ol star vikenda u Šarlotu, između Tima svijeta i Tima SAD, sastavljen od debitanata i igrača u drugoj NBA sezoni, završen je pobjedom "domaćih".

Tim svijeta, predvođen sa klupe Kajrijem Irvingom, slavio je protiv ekipe Dirka Novickog rezultatom 161:144.

U Timu svijeta nastupao je i Bogdan Bogdanović, prošlogodišnji MVP tog meča, koji je završio duel sa 15 poena, pet skokova, šest asistencija i ukradenom, uz četiri izgubljene lopte.

Srpski reprezentativac bio je starter na tom duelu, na parketu je proveo 24 minuta i zanimljivo, sve poene upisao je iz daljine. Ubacio je pet trojki iz 11 pokušaja, dok nijednom nije šutnuo za dva, niti je bio na liniji slobodnih bacanja.

U Timu svijeta najzapaženiju rolu ostvario je Ben Simons sa 28 pogodaka, Lauri Markanen postigao je 21, uz šest skokova, Šaj Gildžus Aleksander i Diandre Ejton upisali su po 15 poena, dok je zapaženu rolu na debiju na Ol star vikendu imao i Luka Dončić.

Slovenački as je završio duel sa 13 poena, uz pet skokova, devet asistencija i dvije ukradene lopte za 24 minuta u igri.

Zvezde u usponu Ol star
Izvor: YouTube/House of Highlights

Ekipu SAD predvodio je krilni igrač Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma, koji je proglašen za MVP meča, sa 35 poena. On je iz igre šutirao 15/27, upisao i šest skokova, dve asistencije i blokadu.

Odličnu partiju prikazao je i Džejson Tejtum, koji je zabilježio 30 poena, uz devet uhvaćenih lopti, Tre Jang ubacio je 25 i imao 10 asistencija, a Donovan Mičel završio je duel sa 20 pogodaka. Diaron Foks na reviji u Šarlotu upisao je dva poena, ali je imao 16 uspješnih dodavanja.

NBA
Izvor: YouTube/House of Highlights

Tim SAD tako se revanširao ekipi svijeta za prošlogodišnji poraz, ostvarivši tek drugi trijumf u posljednjih pet godina, od kada se igra meč "Zvijezda u usponu" na Ol star vikendu.

Na Ol star vikendu u Šarlotu, u noći između subote i nedjelje na programu je takmičenje u vještinama, u kome će nastupati i Nikola Jokić, kao i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

Naredne noći, između nedjelje i ponedjeljka, igraće se Ol star meč, na kojem ćemo opet gledati Jokića, prvog srpskog igrača posle 15 godina, koji je izabran je kao jedan od sedmorice "rezervista" iz timova Zapadne konferencije.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Šta je to sipao 5/11, a poraz?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC