• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO, Ivana: Pobeda i rekord sezone u Birmingemu

Autor mondo.rs

Na mestu gde je postala Svetska šampionka - Ivana potvrdila da je u odličnoj formi i da je spremna za "evropsko zlato" početkom marta. Samo hrabro!

 Ivana-Spanovic-zlatna-medalja-miting-u-Birmingemu Izvor: MN PRESS

Najbolja srpska atletičarka ulazi u formu pred Evropsko prvenstvo!

Ivana Španović je na današnjem mitingu u Birmingemu osvojila zlato u skoku udalj pošto je u četvrtoj seriji skočila 6,78 metara, što je ujedno i njen rekord sezone, pošto je za 13 centimetara popravila učinak u odnosu na nastup u Berlinu.

Koliko je dominantija bila u odnosu na rivalke najbolje govori podatak da je drugoplasirana takmičarka Abigejl Irozuru skočila 6,59m, dok je na trećem mestu Džasmin Sojers 6,36m.

Obe takmičarke su "domaće", iz Velike Britanije.

Ujedno, Birmingem je Ivanino "srećno mesto" pošto je pre godinu dana u istoj areni postala svetska šampionka, dok joj je nastup na ovom mitingu bio ujedno i najbolja priprema pred Evropsko koje se održava u Glazgovu od 1. do 3. marta.

Današnji nastup nije sjajno počeo po Ivanu pošto je prestupila u prve dve serije, potom je u trećoj s rezultatom 6,56m zauzela drugo mesto, te ga popravila u narednoj (6,78m).

To je i dalje daleko od njenog ličnog rekorda u dvorani (7,24m), ali jasno je da nije forsirala posle oporavka od povrede i da najbolje treba sačuvati i za najvažnije takmičenje koje je čeka već za dve nedelje.

"I pored toga sto se loše osećala zbog viroze Ivana je uspela da ispuni zadatak. Nadam se da će uspeti da se oporavi do sledećeg takmičenja koje je očekuje u sredu 20. februara u Beogradu, gde očekujem još bolji rezultat", izjavio je trener Goran Obradović.

Takmičenje u Beogradu biće poslednja provera pred nastup na EP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC