• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević istakao 63. minut kao preloman

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde kaže da se pribojavao ovogodišnje takmičarske premijere.

 Milojević istakao 63. minut kao preloman Izvor: MN PRESS

Igrao se 63. minut duela Crvena zvezda - Vojvodina kada je Ognjen Đuričin ostao sam pred Milanom Borjanom, ali je golman sa najviše odbrana u grupnoj fazi tekuće Lige šampiona bio uspješniji. Sjajnom odbranom demonstrirao je kvalitet i sačuvao svoju mrežu.

Iako je Zvezda u tom trenutku već vodila 2:0, Vladan Milojević istakao je tu situaciju kao prelomnu za pobjedu njegovog tima - 20. ove sezone u Superligi Srbije, uz dva remija.

"Detalj koji je možda bio preloman je šansa za Vojvodinu poslije greške u našoj odbrani i odbrana Borjana pri vođstvu 2:0, ali ne mogu ništa da zamjerim svojim igračima. Treba lakše da rješavamo takve situacije, da ne vraćamo rivala u meč. Ima dosta stvari da ispravimo i insistiraću na tome. Takođe, čestitam mojim i igračima Vojvodine na fer i korektnoj igri. Bilo je lijepo veče za fudbal, uživali smo i želim Vojvodini od sveg srca da se vidimo u plej-ofu", izjavio je trener crveno-bijelih na konferenciji za medije posle ubedljive pobjede 4:0 na startu proljećnog dijela domaćeg prvenstva.

Šampionski ritam Zvezde traje: Voša opet lak plen


"Mislim da smo odgovorno odradili ono što smo se pripremali i momci su u velikoj mjeri ispunili sve smo tražili. Igrali smo maksimalno fajterski od starta, toliko dugo smo zajedno i apsolutno su ispunili moja očekivanja. Malo sam se i pribojavao meča poslije priprema na kojima smo baš dobro radili i nepoznanica su malo takmičarske utakmice, jer drugačiji je pritisak igrati za bodove i pred publikom. Probali smo da dođemo do rezultata koji će nam omogućiti da nas bilo kakva greška ne košta mnogo, da smo u jačem takmičarskom ritmu, možda se taj kiks i ne bi dogodio. Pojedini igrači prvi put imaju 90 minuta posle dužeg vremena i sve u svemu mogu da budem zadovoljan", dodao je Milojević.

Dva gola postigao je Ričmond Boaći, a po jedan Veljko Simić i Milan Pavkov. U centru pažnje zbog dve sjajne asistencije bio je i Marko Marin, a utakmica će ostati upamćena i po četvorici debitanata u Zvezdinom timu.

Od prvom minuta igrali su Milan Gajić i Nemanja Milunović, Erik Jirka je ušao u 62, a Mirko Ivanić u 84. minutu.

Posebna tema bio je Gajić, koji je u odsustvu lakše povrijeđenog Milana Rodića zaigrao na poziciji lijevog beka, iako se tokom karijere afirmisao uz desnu aut-liniju.

"Igrao je Gajić i u Bordou često na lijevoj strani. On je mladi reprezentativac i budućnost Crvene zvezde, dosta smo ga pratili i njemu su potrebne utakmice. Gajić se odlično služi sa obje noge i izabrali smo da mu damo šansu jer Vojvodina ima brze bokove zbog Gojkova i Đuričina, pa smo se opredijelili da debituje kao levi bek. Imam strpljenja, žao mi je i što Vukanović nije zaigrao, čekamo i Vulića, oni imaju veliki potencijal. Vidjeli smo Jirku danas i molio bih samo zvezdašku javnost da poslije 15-20 minuta ne donosimo sud. Treba njima malo vremena da se prilagode i ja mnogo vjerujem u njih".

Osvrnuo se Milojević i na sjajnu posjetu. Zvanično, na tribinama stadiona Rajko Mitić bilo je 22.364 gledalaca.

"Stvarno je bila fenomenalna atmosfera, fudbal se igra za publiku. Utakmica je bila fer i korektna, protekla je bez ijednog incidenta, uz mnoštvo lijepih poteza, između ostalih i Marka Marina, ali su se istakli i ostali. Mogli smo da vidimo sve, i fenomelano suđenje. Znam koliko god da ih dođe, navijači daju sve od sebe i siguran sam da će i dalje podržavati ekipu".

Narednu utakmicu crveno-bijeli igraju u Surdulici protiv Radnika, idućeg vikenda.

PAVKOV: KAD SMO NA NIVOU...

Milanu Pavkovu bilo je dovoljno samo 15 minuta na terenu da se upiše u strelce. Učinio je to u posljednjim trenucima utakmice poslije majstorske aistencije Marka Marina.

"Srećan sam zbog dobre igre, idealno smo počeli godinu. U drugom poluvremenu smo spustili ritam i loptu, ali smo ispoštovali dogovor iz svlačionice i rutinski upisali pobjedu. Kad smo na nivou rijetko ko može da nam parira što smo demonstrirali i na ovogodišnjoj premijeri", rekao je visoki napadač i dodao da očekuje isti epilog i u Surdulici.

"Nastavili smo trijumfalni niz sa priprema. Krenulo je dobro i u zvaničnim utakmicama. Očekujem da nastavimo u istom stilu i u Surdulici. Okrećemo se duelu sa Radnikom sa željom da upišemo tri boda i na prvom gostovanju u prolećnoj polusezoni".

Poslije tog gostovanja, Zvezdine fudbalere čeka "vječiti derbi" 2. marta na njihovom stadionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC