• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra odbrana "teši" Trinkijerija

Autor mondo.rs

Trener Partizana nezadovoljan zbog toga što je njegov tim opet imao mnogo izgubljenih lopti, ali priznaje da pobede čine sve te greške podnošljivijim.

Partizan na momente "gazi", ali još to nije igra ispod koje bi Andrea Trinkijeri sa punim zadovoljstvom stavio svoj potpis.

Crno-beli su se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su na impresivan način prevazišli jedini krizni momenat, kada je FMP početkom treće četvrtine prešao u vođstvo.

Crno-beli su tako prokockali 12 poena razlike, stečenih već u petom minutu utakmice u niškom "Čairu", ali su vrlo brzo povratili izgubljenu kontrolu.

"Bila je to teška i tvrda utakmica, protiv ekipe koja zna da igra. Naša mana je što posle dobre odbrane nemamo strpljenje u napadu, nego žurimo i nepotrebno gubimo lopte. To je nešto što moramo da otklonimo", naveo je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

On, ipak, nije želeo da posle sigurne pobede bude previše kritičan prema svojim učenicima, koji su izgubili 19 lopti - devet više od "pantera".

"Bolje je da imaš dobru odbranu, pa da grešiš u napadu, nego da uopšte nemaš dobru odbranu", dodao je Trinkijeri, koji je poslednjih nedelja zaista dobro "naštimovao" defanzivne varijante, a to je još jesenas, po dolasku u klub, označio kao osnovu na kojoj će pokušati da izgradi uspeh sa aktuelnim sastavom Partizana.

Novica Veličković odigrao je dobru utakmicu u svim elementima, što je za mladu ekipu uvek koristan "začin". Kapiten ove sezone u mnogim utakmicama nije ni ulazio u igru, ali je na završni turnir Kupa došao prilično spreman.

"Kup sam po sebi nosi veliki pritisak. Jedan loš dan može da te izbaci iz takmičenja. Mislim da smo manje-više kontrolisali utakmicu i zasluženo prošli u finale. Čestitao bih i ekipi FMP. Oni imaju talenat i znaju da igraju", rekao je Veličković u izjavi za TV Arena sport.

On je na pitanje reportera odgovorio da u meču za trofej ne priželjkuje ni Crvenu zvezdu, ni Megu.

"Na nama je da se odmorimo i spremimo za nedelju. Ko god bude protivnik, očekujem dobru košarku i fer-plej pre svega".

Trener FMP Vladimir Jovanović mogao je samo da čestita kvalitetnijem rivalu.

"Čestitam Partizanu, ali i svom timu, koji je uložio mnogo truda. Ovo je naš trenutni maksimum. Želeli smo da uđemo u neizvesnu završnicu i onda probamo da ih iznenadimo, ali nismo uspeli", rekao je Jovanović.

Njegovom timu ostaje da se u narednih desetak dana odmori i pripremi za finiš takmičenja u ABA ligi, gde mu u poslednja tri kola treba jedna pobeda da bi i teoretski obezbedio opstanak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC