• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost mučio broj stranaca u Kupu, ali - trofej

Autor mondo.rs

Koti Klark je u jednom trenutku igrao i centra, ali je Budućnost ipak dominantno došla do trofeja.

 Budućnost osvojila Kup Crne Gore Izvor: MONDO/Danilo Jauković

I pored toga što je Jasmin Repeša morao da bira s kojom trojicom stranca će nastupiti u Kupu Crne Gore, od osam ukupno u rosteru, Budućnost je i tako oslabljena bez većih problema osvojila ovo takmičenje u finalu rutinski savladavši Sutjesku 85:71.

"Plavi" su, kao i u polufinalnom duelu sa Mornarom, slabije otvorili meč što je Sutjeska iskoristila da dobije ovaj period, ponajviše zahvaljujući sjajnoj partiji Nikole Pavličevića. 

U drugom kvartalu stvari su krenuli željenim tokom po domaćina nakon dvije vezane trojke Džeksona kojima je Budućnost stigla prvi put do osetnije prednosti (36:28). Razlika je ubrzo dostigla podignuta na dvocifreni nivo ispod kojeg nije padala tokom posljednjeg kvartala, uprkos veoma borbenoj igri Nikšićana. 


Do poluvremena višak "plavih" dostigao je 14 poena, a u nastavku braniocu trofeja bio je olakšan posao zbog povrede Spasojevića.

S obzirom da Repeša nije mogao da računa na novajliju Devina Vilijamsa i povrijeđenog Gogu Bitadzea, zanimljivo je da je krilni košarkaš Koti Klark u jednom trenutku igrao na poziciji centra, dok su od stranaca bili "registrovani" još Noris Kol i Edvin Džekson.

U 38. minutu trener Budućnosti Jasmin Repeša pružio je tako priliku da zaigra i Fedoru Žugiću (15) koji je pozdravljen ovacijama navijača prilikom izvođenja slobodnih bacanja.

U redovima Budućnosti najefikasniji su bili Sead Šehović i Edvin Džekson sa po 16 koševa, Suad Šehović je ubacio 13, a Danilo Nikolić i Noris Kol koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira po 10.

Najefikasniji igrač finala, ali i čitavog turnira bio je Pavlićević iz Sutjeske sa 29 poena.

FOTOGALERIJA:

Trener Budućnosti Jasmin Repeša rekao je nakon meča da je zadovoljan rezultatom ali ne toliko i igrom svog tima.

"Imali smo dobre i loše faze. Izmijenjena je hemija tima, morali smo usljed problema s povredama i ograničenim brojem stranaca da tražimo rješenja, pa je recimo Koti Klark (krilo prim. aut.) prvi i vjerovatno posljednji put u karijeri igrao centra", rekao je Repeša.

On je priznao da bi svaki drugi rezultat finala bio veliko iznenađenje, pa u skladu sa tim ocjenjuje i uspjeh svog tima.

"Uz puni respekt, na ovom turniru, bili smo apsolutni favorit i svaki drugi rezultat bio bi veliko iznenađenje. Sada nam predstoje dva dana odmora a onda da iskoristimo takmičarsku pauzu da se spremimo za finiš sezone", rekao je šef struke "plavih".

Opširnije na portalu naših kolega iz Crne Gore, Mondo.me.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC