• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I spektakl i skandal: Barselona opet uzela Kup kralja!

Autor mondo.rs

Neverovatan meč u finalu španskog kupa i trijumf ekipe Svetislava Pešića za infarkt. Sudije same sebe dovele u prvi plan!

 Real-Madrid-Barsa-93-94-Barselona-i-Svetislav-Pesic-opet-osvojili-Kup-kralja Izvor: MN PRESS

Plakao je kapiten Reala Felipe Rejes kada je napuštao teren posle finala Kupa kralja.

Njegov tim, šampion Evrope, izgubio je u dramatičnom finalu od novog-starog osvajača trofeja - ekipe srpskog stručnjaka Svetislava "Karija" Pešića.

I to u Madridu!

Real Madrid - Barselona 93:94 (16:20, 19:15, 25:11, 17:31, 16:17)

Posle 45 minuta antologijske borbe, Katalonci su slavili na postolju u domu najvećeg rivala - prvi put od 2011. godine. Tamo ih je doveo Ante Tomić, odlučujućim pogotkom u poslednjim sekundama produžetka, kojim je vratio pehar u "Palau Blaugranu".

Upravo je hrvatski centar podigao pehar i počeo slavlje, posut konfetama, nakon vanserijskog meča i dve sudijske greške, o kojima će se narednih dana pričati koliko i o toku ove utakmice.

Pored toga što je četvrta četvrtina kreirala dramu, što je Serhio Ljulj "flouterom" postigao koš za produžetak i iako je Tomić dao poslednje poene, glavne zvezde su nažalost bile sudije.

U pretposlednjem napadu Barselone, pri njenom vođstvu "plus 2", sudije su previdele očigledan faul Entonija Rendolfa, koji je udarcem u glavu zaustavio Krisa Singltona! Arbitri se nisu oglasili, pustili su da se igra nastavi, a onda su na drugoj strani priznali pogodak Džejsija Kerola uz prekršaj Kajla Kjurika. Real je tako poveo 93:92.

Pogledajte!



Barseloni su ostale 4,3 sekunde, Pešić je pozvao tajm-aut i nacrtao akciju za Tomića. Hrvat je prihvatio loptu, okrenuo se oko čuvara i šutirao o tablu iz pozicije pod košem. Entoni Rendolf je skočio i blokadom zaustavio tu loptu!

Sudije su zaustavile igru, otišle da pogledaju snimak i nisu videle da je Tomićeva lopta pogodila obruč pre nego što je Rendolf zaustavio. Priznale su koš!

Nakon što je i Real oštećen, Ljulj je ponovo uzeo loptu i pokušao da pogodi preko polovine terena, ali je lopta stala na obruču. Barselona je tako odbranila trofej Kupa u jednom od najkontroverznijih finala ovog takmičenja!



Real: Kozer 14, Rendolf 16 (4/8 za tri, 7 sk), Kampaco 19 (1/7 za tri, 5 as), Ajon 12 (5 as), Dek 2, Fernandez 5 (1/6 za tri), Kerol 5, Tavares 2, Ljulj 13 (3/6 za tri), Prepelič, Tejlo 3, Rejes 2.

Barselona: Pengos 10, Ribas 2, Singlton 4 (9 sk), Klaver 15 (3/5 za tri, 7 sk), Tomić 14 (7 sk), Serafan 6, Hanga 2, Blažić, Smits, Ertel 22 (6 as), Oriola 7, Kjurik 12 (3/4 za tri).

Kup kralja 2018/19:

četvrtfinala

Barselona - Valensija 86:79
Tenerife - Unikaha 88:78
Baskonija - Huventud 89:98
Real Madrid - Estudijantes 94:63

polufinala

Barselona - Tenerife 92:86
Huventud - Real Madrid 81:93

finale

Real Madrid - Barselona 93:94

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NE ZNAM ŠTO SVI KRIVE SUDIJE IZGLEDA DA SU TI ŠTO KRIVE SUDIJE NAVIJALI ZA REAL KO GUBI IMA PRAVO DA DE LJUTI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC