• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šilić za MONDO: Borac nije za potcjenjivanje

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Sportski direktor Širokog Brijega i igračka legenda sa "Pecare" Dalibor Šilić priznao je da su plavi favoriti za prolazak u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, ali uz poseban oprez i poštovanje Borca.

 Dalibor Šilić za MONDO o četvrtfinalu Kupa BiH između Široki Brijeg - Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izabranici makedonskog trenera Goce Sedloskog su do četvrtfinala Kupa BiH stigli preko Slobode u Tuzli (1:2) i sarajevskog Željezničara (2:0), branioca trofeja, a današnjim žrijebom u Sarajevu su za rivala dobili prvoplasirani tim Prve lige Republike Srpske, banjalučki Borac.

Crveno-plavi su do ove faze najmasovnijeg takmičenja eliminisali ekipe Radnika (1:0) i Modriče (1:3) i sigurnim korakom koračaju ka povratku u Premijer ligu BiH.

"Borac ove godine ne bi trebao da ima problema oko plasmana u Premijer ligu BiH, gdje mu je po meni i mjesto, ali sigurno je da očekujemo prolaz i nećemo bježati od uloge favorita u četvrtfinalnom dvomeču", rekao je Šilić za naš portal.

Prema njegovim riječima, činjenica jeste da su Banjalučani, u ovom trenutku, u nižem rangu od Širokog Brijega jeste samo "papir" ako to ne budu pokazali na utakmicama.

Širokobriježani su jesenji dio prvenstva BiH okončali na trećem mjestu sa 30 osvojenih bodova uz omjer od sedam pobjeda, devet remija i samo tri poraza u 19 kola.

"To moramo da dokažemo na terenu protiv Borca. U pitanju je ekipa koju nijednog trenutka ne smijemo da potcijenimo. Pratili smo njihove rezultate tokom priprema pa očekujem dvije dobre utakmice u kojima se nadamo prolasku među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH. Vjerujem da smo sposobni za to i čak da možemo otići do samog kraja", dodao je sportski direktor ekipe sa "Pecare".

Prvi susret na programu je 27. februara na "Pecari", dok je revanš zakazan za 13. mart na banjalučkom Gradskom stadionu.

Borčeva kladionica za Kup BiH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC