• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je "puklo" između Naomi Osake i Saše Bajina?

Autor mondo.rs

Najbolja igračica sveta objasnila zbog čega je posle osvajanja dva grend slema u nizu i preuzimanja prve pozicije na WTA listi iznenada odlučila da otpusti srpskog trenera

Naomi Osaka bila je 73. igračica sveta u trenutku kada je pre nešto više od godinu dana odlučila da započne saradnju sa srpskim stručnjakom Sašom Bajinom.

To se ispostavilo kao dobitna kombinacija, jer je pod njegovom palicom osvojila dve grend slem titule - US Open i Australijan Open i stigla do prve pozicije na svetskog rang listi.

Samo dve nedelje nakon što je slavila u Melburnu, što joj je donelo i skok na čelo WTA liste prvi put u karijeri, Japanka je iznenada saopštila javnosti da prekida saradnju sa Bajinom.

Iza odličnih rezultata, ipak se krio problem, preko kojeg mlada Osaka nije mogla da pređe.

"Svi misle da je problem bio oko novca, ali to nije razlog. To je zapravo jedna od stvari koja je me je veoma pogodila", rekla je Osaka.

Ona je objasnila zašto je odlučila da potraži novog trenera.

"Ne mogu da stavim uspeh ispred sreće. Ne želim to da žrtvujem samo da bih zadržala neku osobu u svojoj okolini", navela je Japanka.

Rekla je da komunikacija između njih nije bila dobra od starta sezone, a da je to posebno bilo izraženo na Australijan Openu, uprkos tome što je osvojila titulu.

"Mislim da je u Melburnu to bio pokušaj vađenja iz nezgodne situacije. Mislim i da su svi okolo to mogli da vide da nije bilo interakcije", navela je 21-godišnja teniserka.

"Tokom Australijan Opena samo sam pokušavala sebi da kažem da moram da prođem kroz su situaciju. Nikada ne bih okončala saradnju u lošim odnosima. Zaista ne bih mogla da kažem ništa loše o Saši, naprotiv, zahvalna sam mu za sve što je učinio".

Osaka je navela da se nada da će novog trenera imenovati do početka marta, odnosno turnira u Indijan Velsu.

"Za mene je najvažnije da imam pozitivan način razmišljanja i ne želim da bilo ko u mom boksu govori neke negativne stvari. To bi bilo najgore. Mislim da ne bi bilo dobro za mene da na turneju po SAD krenem bez trenera. Želim da imam pored sebe nekog ko je direktan, ko se neće ustručavati da mi otvoreno kaže stvari u lice, a ne da mi priča iza leđa. To je jedna od najvažnijih stvari", jasno je napomenula Osaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC