• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Garnet, Karter i "kucanje" od milion dolara

Autor mondo.rs

Nekadašnji NBA superstar otkrio je ko je bio glavna meta reprezentativaca SAD na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Vins Karter je na olimpijskom turniru u Sidneju 2000. godine izveo jedno od najspektakularnijih zakucavanja svih vremena, kada je u meču SAD - Francuska bukvalno preskočio Frederika Vajsa, visokog 218 centimetara.

Karter, koji sa pune 42 godine i dalje igra u NBA ligi, za Atlanta Hokse, tada je imao 23 godine i samo dvije NBA sezone za sobom.

Prvi koji mu je čestitao bio je njegov vršnjak Kevin Garnet, koji se u razgovoru za "Yahoo sports" prisjetio tog momenta za TV špice.

"To je bio trenutak u kome kao da je sve stalo. Ako pažljivo pogledate snimak, primijetićete da me je Vins umalo raspalio po glavi", rekao je "KG" i otkrio da su reprezentativci SAD na tim Igrama imali odabranu "metu".

Bio je to Jao Ming, tada još uvijek mladi centar Šangaj Šarksa, koji će kasnije doći u NBA, u redove Hjuston Rokitsa.

Vins Karter zakucava preko Frederika Vajsa, OI Sidnej 2000 SAD - Francuska
Izvor: Youtube/supra2k8

SAD i Kina sastale su se na startu turnira...

"Cijeli tim je učestvovao u takmičenju. Prvi koji zakuca preko Jao Minga dobiće nagradu od milion dolara. I niko nije uspio. Svi smo pokušavali, ali ili nas je on blokirao, ili smo promašivali. Međutim, priča o nagradi mi je ostala u glavi i kada je Vins zakucao preko Vajsa, prva misao mi je bila 'Pobijedio si, uzeo si milion'. Onda sam, naravno, shvatio da to nije bio Jao Ming".

Osim što je zabavna, ova anegdota pokazuje koliko su Amerikanci u to vreme bili samouvjereni pri dolasku na velika takmičenja.

Međutim, samo dvije godine kasnije, na domaćem parketu u Indijanapolisu, oni će doživjeti prve poraze sa NBA profesionalcima u sastavu.

To nije bio incident, već najava krize, koja je trajala sve do OI u Pekingu 2008, kada su pod vođstvom Majka Kžiževskog opet okupili svoje najbolje igrače i počeli novi krug dominacije. Osvojili su tri uzastopna olimpijska i dva svjetska zlata, za sada...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC