• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrade za Darka Savića i Nikoliju Stanivuković

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kajakaš Darko Savić poslije priznanja za najboljeg sportistu RS dobio i priznanje u Banjaluci, a Nikolija Stanivuković tu titulu osvojila drugu godinu zaredom.

 Nikolija Stanivuković i Darko Savić najbolji sportisti Banjaluke za 2018 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Darko Savić  i Nikolija Stanivuković proglašeni su za najbolje sportiste Banjaluke na 17. izboru održanom u ponedjeljak u dvorani Borik.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je uručio nagradu Saviću, istakao je značaj ove manifestacije kako bi se na pravi način odalo priznanje najboljima, ali i da se da motiv mladima da se bave sportom i trude da postižu rezultate.

"Vjerujem da su pred nama godine u kojima će banjalučki sport, koji ima dugu tradiciju, ostvarivati sve bolje rezultate", rekao je Radojičić.

On je istakao da grad intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture za sportiste, kako bi oni u Banjaluci imali što bolje uslove za treniranje.

Savić je rekao da mu ovo priznanje, kao i druge nagrade koje je dobio za svoj trud, predstavlja vjetar u leđa i podstrek da nastavi da postiže još bolje rezultate.

"Nije mala stvar biti dva puta najbolji sportista u svom gradu. To je velika satisfakcija, ali i odgovornost", rekao je Savić.

Nagradu Nikoliji Stanivuković uručio je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić. On je rekao da je ova manifestacija potvrda da Banjaluka na pravi način valorizuje sportske rezultate, te da je opredijeljena i da otvara nove prostore za mlade koji žele da se bave sportom.

"Sportisti su naši najveći potencijali i u njih treba što više da ulažemo, da pravimo bazu kvalitetnih mladih sportista", rekao je Talić.

Za najperspektivnije sportiste  proglašeni su  karatista Pavle Dujaković i šahistkinja Maša Maksimović.

Najbolja muška ekipa je Plivački klub Olimp, dok je u ženskoj konkurenciji ova titula pripala Ženskom košarkaškom klubu Orlovi.

Najbolji sportski događaj u 2018. Je  teniski čelendžer "Srpska open“, a nagrada za životno djelo ide košarkaškom radniku Radoslavu Saviću.

Najbolji  pojedinac u sportu za lica sa invaliditetom je stonoteniser Aleksej Radukić.

Dodijeljena je i specijalna nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke koja je pripala  Marinku Umičeviću.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC