• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednja nedelja februara biće paklena!

Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević

Barselona će i ove godine biti domaćin premijerama najboljih telefona i prvi put ozbiljnijoj promociji 5G mreža, usluga i servisa.

 Poslednja nedelja februara biće paklena! Izvor: MONDO portal / MWC 2019

Do ove godine šuškalo se dosta o 5G mrežama, čak smo i u Srbiji imali demonstraciju 5G interneta i mreže, ali će 5G mreže biti zapravo predstavljene, objašnjene i prikazane na konkretnim primerima ove godine, na MWC 2019 sajmu u Barseloni, na najvećem sajmu mobilnih tehnologija na svetu.

MWC će se održati od 25. do 28. februara u Barseloni, ali će proizvođači telefona svoje najveće i najvažnije premijere prikazati pred početak sajma, da bismo tokom izložbe imali vremena da im se posvetimo i testiramo iz prve ruke.

Samsung: Stiže Galaxy S10 trio + još dosta toga…

Samsung otvara MWC nedelju već u 20 sati, u sredu 20. februara, kad će u San Francisku premijerno prikazati Galaxy S10 modele - Galaxy S10e, Galaxy S10 i Galaxy S10+. Sve što mislimo da znamo o Galaxy S10 seriji rekli smo vam na linkovima, a uz nju ćemo upoznati novi Galaxy Watch Active pametan sat, IconX bubice nove generacije (AKG tuned) i novu pametnu narukvicu, odnosno još jednu verziju fitnes sata, Gear Fit serije. Naravno, uvek postoji mogućnost da vidimo savitljivi Galaxy F ili Galaxy Foldable, ali o tom po tom, nadamo se da to nije istina.

MONDO će pratiti uživo ovaj događaj, s lica mesta, ali i sa premijere u Beogradu, koja se organizuje na poseban način, a sve ćemo vam pokazati na MobIT.

Huawei: Sastanak sa najboljom P serijom, savitljivi mobilni i 5G

Huawei nas je iznenada pozvao na neku vrstu pretpremijere nove Huawei P serije, koja će krajem marta biti premijerno prikazana u Parizu. Bićemo tamo od 17:30 u sredu, 20. februara, pa ćete imati priliku da saznate sve detalje o tome šta je tačno Huawei spremio u svojoj beogradskoj prodavnici.

S druge strane, Huawei će dan pred početak MWC sajma predstaviti svoje savitljivi telefon, o kojem smo detaljnije pisali, kao i Huawei 5G planove i sisteme. Verujemo da će biti reči i o pritiscima, koje kompanija trpi u vezi sa svojim poslovanjem širom sveta, pa zato svakako budite uz nas redovno, kako biste otkrili sve detalje i prave priče!

Wiko: Nekoliko novih modela iz Francuske

Na samom početku Sajma videćemo nove Wiko modele, koji su skrenuli pažnju mnogih korisnika i kod nas. Francuski mobilni telefoni izdvajaju se kvalitetnim kamerama i dizajnom, uz pokoju premijum funkciju, kakve su stabilizacija videa ili 4K video snimanje u cenovnoj klasi telefona, koji su dostupni gotovo svima.
Wiko konferencija će biti 25. februara po podne, a ovogodišnji slogan je “Let’s live it“. Pa, da ne kvarimo - živeli, Wiko ;)

VIVO: Kinez, koji želi da bude mnogo više

VIVO je robna marka telefona, koja sve više ulaže u istraživanje i razvoj i to im se, očigledno, isplaćuje, jer sve više ljudi njihove telefone smatra dobrim i pouzdanim. Ovaj pionir, kad su nove tehnologije u pitanju, predstaviće svoj novi “flagship“ uređaj već 20. februara, nekoliko dana pred MWC, a u pitanju je VIVO V15 Pro, koji će imati sad već prepoznatljivu iskačuću kameru.

Xiaomi: Nadrealno moćan mobilni

Naravno, na isti datum kad i Samsung Galaxy S10 stiže i Xiaomi Mi 9, novi “flagship“ Xiaomi Mi serije, koji izgleda fantastično i ima još bolje karakteristike. Trostruka kamera imaće rezoluciju od 48 megapiksela, uz asistenciju kamere od 16 megapiksela ultraširokog objektiva i telefoto kameru rezolucije 12 megapiksela. Osim toga, biće ovo jedan od prvih, možda i prvi zvanično dostupan Snapdragon 855 telefon, a na spisku funkcija su i HDR10 ekran Full HD+ rezolucije, Bluetooth v5.0 i sjajne boje kućišta.

Telefon ima i šestu generaciju ekranskog skenera prsta, brzo punjenje i bateriju kapaciteta 3.500 mAh, koja vam se može učiniti neadekvatnom, ali nemojte da smetnete s uma da je “u srcu“ telefona Snapdragon 855, koji je štedljiviji od prethodnika.

HTC: Virtuelna realnost i kripto-telefon

Tajvanska kompanija prikazaće nam novitete iz VIVE sveta, uključujući tri nova modela i DEMO prikaze novih načina korišćenja svega onoga što VIVE nudi. Takođe, uverićemo se prvi put i uživo kako izgleda i kako radi prvi kripto-telefon sa posebnim kripto-novčanikom.

HTC je usporio premijere, koje su rezervisane samo za najveće događaje, pa očekujemo da će kompanija na MWC-u možda izvući i neko iznenađenje, koje je uvek moguće!

HTC ćemo posetiti tokom 26. februara pre podne.

Motorola: Savitljivost nam treba s RAZR potpisom

Hello Moto čuće se i u Barseloni, naravno, a nakon nacionalne i svetske premijere Moto G7 telefona (sva četiri modela) očekuju nas noviteti u drugim segmentima. Motorola kaže da će definitivno biti nečeg novog, ali nisu želeli da nam otkriju o čemu se to radi.

Sigurni smo da ćemo videti 5G omogućene Moto Z telefone na štandu čikaške kompanije u vlasništvu Lenovo-a, a potajno se nadamo da ćemo imati priliku da vidimo i savitljivi Moto RAZR uređaj. To bi bilo baš moćno, zar ne?!

Honor: 5G Magija…

Kod nas vrlo popularni Honor trebalo bi da prikaže Honor Magic 2 prvi put u Evropi, iako još uvek ne postoje planovi da se ovaj izuzetan model prodaje kod nas. Ipak, najveći fokus kompanije biće 5G i novi servisi, uz koje bismo mogli da vidimo neki nov 5G model, koji će uz to imati “budžetski“ sufiks, odnosno to bi trebalo da bude “5G telefon na za narod“.

Alcatel i BlackBerry: Novi modeli povoljnih cena

TCL kompanija, vlasnica Alcatel i BlackBerry telefona, predstaviće nove modele iz svih cenovnih klasi na MWC-u 2019. Novi Idol nismo videli već neko vreme, kao ni sposobnije Alcatel modele, odnosno one nešto skuplje, pa bi to mogao biti naglasak na prezentaciji kompanije. S druge strane BlackBerry bi mogao da naglasi Key 3 model, iako ništa dosad nije ukazivalo na to, ali već neko vreme čekamo novi BlackBerry model i ovo bi mogao da bude pravi period za njega.

Takođe, MONDO će imati priliku da razgovara sa menadžerima kompanije, zaduženim za ovaj deo sveta, o tome kako Alcatel i BlackBerry “grade“ svoj nastup u Srbiji i šta je to što bi korisnici mogli da očekuju od ovih uređaja.

Alcatel ćemo predstaviti tokom 25. i 26. februara, sa štanda.

Sony: Novi ekrani i novi modeli

Japanska kompanija razvukla je ekrane do neslućenih razmera na svim novim modelima, koji će biti predstavljeni odmah na početku MWC sajma. Xperia XZ4 verovatno neće dobiti manji model s “compact“ oznakom, što je dosad bio slučaj, ali Sony će nam na posebnoj prezentaciji prikazati sve pojedinosti o ovom uređaju.

Uz najskuplji, biće najavljeni i povoljniji Xperia model, a možda i onaj najjeftiniji - budžetski. Sony konferencija je 25. februara ujutru.

Lenovo: Iznenadiće nas sve!

Nemamo pojma šta da očekujemo od Lenovo kompanije i zbog toga se i radujemo svemu onome što će nam Lenovo prikazati na MWC sajmu. Novi računari - smisleno! Novi VR uređaji - smisleno! Novi gedžeti i dodaci - smisleno! Novi telefoni - malo verovatno…

U svakom slučaju očekujemo sjajnu prezentaciju prepuno konvertibilnih uređaja, koji su istovremeno mobilni i moderni.

O Lenovo uređajima pisaćemo 25. i 26. februara, sa štanda kompanije.

LG: Pucaće iz najjačih oružja: G, V serije i 5G

Drugi po veličini južnokorejski proizvođač telefona i jedan od omiljenih brendova kod nas doneće na MWC unapređenu ThinQ tehnologiju, uključujući vodeće modele svoje dve serije: LG G8 ThinQ i LG V50 ThinQ. O ovim modelima već neko vreme se šuška, pa znamo da otprilike očekujemo “zverke“ mobilne industrije, koji će imati unapređene kamere, ekrane i zvuk.

Osim toga, AI će biti tema kroz pomenutu ThinQ platformu, kao i 5G rešenja i servisi, koji će biti ponuđeni, kako u Južnoj Koreji, tako i širom sveta. LG konferencija je 25. februara ujutru.

Nokia; PureView se vraća!

Moguće je da će ovo biti jedan od najzanimljivijih telefona ovogodišnjeg MWC-a, jer će doći sa peta kamera pozadi, PureView tehnologijom, koja ih spaja i ZEISS optikom, koja znači kvalitet. Osim toga, Nokia 9 PureView doći će, izgleda u varijanti sa 6 i 8 GB i Snapdragon 845 i Snapdragon 855 čipsetu.

HMD kompanija, koja je vlasnik Nokia franšize, trebalo bi da predstavi i nove povoljne modele, među kojima je Android Go telefon, Nokia 1 Plus i možda čak i Nokia 6.2.

Nokia će premijeru imati već 24. februara tokom dana.

Biće tu još i oni…

OPPO, Snapdragon, odnosno Qualcomm, OnePlus i mnogi drugi poznati i manje poznati proizvođači telefona biće prisutni na MWC sajmu, a mi ćemo i njih obići. Kuriozitet je da će i čuveni DxO Mark, sajt, koji rangira i testira kamere telefona, prvi put biti na Sajmu, pa ćemo iskoristiti priliku da ih pitamo sve ono što ste i vi nas u komentarima, kad prenosimo njihove vesti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS