• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Imaju veće budžete, biće velika borba!

Autor mondo.rs

"Međutim, mi imamo veliku prednost u navijačima, u mladoj ekipi, hemiji u timu i kvalitetnom treneru", rekao je predsjednik crno-bijelih i najavio da će Partizan biti spreman za Evroligu, ukoliko osvoji ABA plej-of.

 Mijailović: Imaju veće budžete, biće velika borba! Izvor: MN PRESS

"Nemam komentar", bio je odgovor Ostoje Mijailovića kada je upitan da prokomentariše izjavu kolege Nebojše Ćovića, koji je još u nedjelju uveče u Nišu poručio "da ne može da čestita nešto što je ukradeno".

Predsjednik KK Crvena zvezda dan kasnije otišao je korak dalje i prilikom gostovanja na TV Pink rekao da "crno-bijeli neće osvojiti ABA ligu u skorije vreme, ako ne bude mućki i krađa".

Prvi čovjek Partizana, međutim, burnu finalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća u "Čairu" doživio je kao "jako kvalitetnu".

"Jako kvalitetna utakmica! Igra koja vraća vjeru u srpsku košarku, uz ambijent sa obje strane, koji je bio izuzetan. Bila je to prava bitka sa večitim rivalom. Uspjeli smo da izađemo kao pobjednici iz jedne takve utakmice, za ovakve trenutke se živi, ovo nam daje vjetar u leđa da radimo još bolje i više", rekao je Mijailović u intervjuu za "Kurir".

"Nisam naučio previše da se radujem, tako da se osjećam potpuno normalno. Ovaj uspjeh je rezultat zajedničkog rada i ništa to nije preveliko, specijalno, gigantski... Imamo još puno da radimo da bismo se radovali baš onako kako bi trebalo da se radujemo", dodao je.

O TRINKJERIJU: REČ JE O VELIKOM ČOVEKU



Kada je jesenas otputovao u Italiju, kako bi završio pregovore sa Andreom Trinkjerijem, malo ko u ovdašnjoj javnosti očekivao je i da će Italijan, na kraju, biti predstavljen sa crno-bijelim šalom. Tri i po mjeseca nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, 50-godišnji stručnjak odbranio je trofej osvojen prošle sezone, isti onaj kojim je njegov prethodnik Nenad Čanak označio kraj trogodišnjeg "posta".

Može li Partizan više od toga i kada, pitaju se navijači. Predsjednik kluba vjeruje da uz Trinkjerija čekanje neće potrajati…

"Poželio sam mu da ovo bude samo jedan od pehara koje će osvojiti u Partizanu. On se, onako, zadovoljno, nasmijao na to. Osjetio je šta je Partizan, vjerovao u ovu ekipu kada je prihvatio da dođe. Poslušao je svoj instikt i bio je u pravu", rekao je Mijailović i naglasio da Trinkjerijeva odluka o preuzimanju ekipe nije bila jednostavna u trenutku kada je sezona već bila počela.

"Jeste se tim potezom vratio dva koraka unazad u karijeri, ne zato što je Partizan mali klub, nego zato što je poznata situacija u kojoj se Partizan nalazio prije dvije godine, kada je bio na ivici egzistencije, bez uprave, igrača, stručnog štaba…"

O harizmatičnom treneru rekao je i…

"Riječ je o velikom čovjeku i velikom treneru koji se ovim trofejom upisao u istoriju Partizana. Jako mi je drago zbog toga! Upisati se pored Željka Obradovića, Duška Vujoševića, pored svih tih košarkaških velikana koji su gradili istoriju Partizana, to nije nimalo mala stvar".

Kao prvi trofej koji neka ekipa može da osvoji tokom košarkaške sezone, Kup svom osvajaču ne može da ponudi stratešku važnost koju donosi titula prvaka ABA lige ili prestiž, koji i dalje nosi naziv šampion Srbije, ali se i dalje radi o trofeju u takmičenju zavidne istorije i tradicije u kom su trener i igrači mogli da pronađu potvrdu da se nalaze na dobrom putu.

Za nijansu rasterećeniji od regionalnih i nacionalnih rivala, crno-bijeli će pokušati na "Žućkovu ljevicu" da "nakače" i zlatno prstenje namijenjeno osvajaču ABA lige.

O RIVALIMA U REGIONU: IMAJU VEĆE BUDŽETE OD PARTIZANA

Izvor: MN PRESS

Sklapa se mozaik kako sam ga i isplanirao. Ljudi koji su u Upravnom odboru jako su kvalitetni, prije svega iz biznisa. Menadžment kluba smo osvježili. Svi smo zajedno učestvovali u tome. Nikad se nisam bavio nekim poslom ako nemam jasno definisan cilj. Ovo je tek početak nekih velikih stvari, rekao je Mijailović, upitan za učinjeno tokom godinu i po dana u Humskoj.

Ostojić je naglasio da će Partizan u plej-ofu za rivale imati klubove sa, citiramo, "većim budžetima".

"Ako bude prema očekivanjima, tu će biti Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita. To su sve ekipe koje imaju veće budžete od Partizana. Znamo svi kako to funkcioniše u ostalim klubovima", rekao je Ostojić i, ipak, ostao nedorečen.

"Međutim, mi imamo veliku prednost u navijačima, u mladoj ekipi, hemiji u timu i kvalitetnom treneru. Biće velika borba. Ne mogu da prognoziram ishod, ali mogu da kažem da ćemo protiv bilo kog tima dati maksimum", poslužio se potom i uobičajenom sportskom diplomatijom.

Na podsjećanje da titula regionalnog šampiona znači i povratak u Evroligu, Mijailović nije ostao nedorečen.

"Spremni smo da pripremimo klub za takmičenje u Evroligi, ako osvojimo ABA ligu", rekao je jasno i dodao:

"To je put kojim naš klub hoda posljednjih 15 godina, tako da to nije ništa novo za Partizan".

U jednom periodu novije istorije, klub je ozbiljno skrenuo sa tog puta i djelovalo je da je – zalutao…

"Nikada to više ne smije da se desi! Ta situacija mora da nas tjera da budemo sve bolji i bolji. Da nikada više ne dođemo u situaciju u kojoj smo bili", prisetio se Mijailović kako je prije otprilike dvije, tri godine izgledao Košarkaški klub Partizan, šampion Evrope u sezoni 1991/92.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC