• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbudljivo, napeto, ali i - neefikasno!

Autor mondo.rs

Obe utakmice Lige šampiona ovog utorka završene bez golova.

Videćemo kako će biti u sredu kada se sastanu Šalke - Mančester siti i Atletiko Madrid - Juventus, ali u svih šest dosadašnjih utakmica osmine finala Lige šampiona prva poluvremena završena su bez golova.

Za razliku od prošle nedelje, ovog utorka tako je ostalo i do kraja:

Liverpul - Bajern Minhen 0:0 i Olimpik Lion - Barselona 0:0.

Daleko od toga da utakmice nisu bile zanimljive, što potvrđuje broj šuteva - Barselona 25, Liverpul 16, Bajern 9, Lion 5 - međutim, lopte jednostavno nisu htele u gol.

Glavni "krivac" za to u Francuskoj je bio golman Liona Entoni Lopez, uz prečku Barseloninog gola, a u Engleskoj napadač Liverpula Sadio Mane.

Portugalac je imao nekoliko sjajnih intervencija, čime je sprečio Lionela Mesija i Luisa Suareza da postignu makar jedan pogodak koji bi Barseloni bio od ogromnog značaja u revanšu 13. marta, dok je Senegalac morao mnogo bolje da reaguje u dve-tri situacije tokom prvog poluvremena.

Imao je Liverpul još nekoliko dobrih prilika, ali i Bajern, posebno u prvom delu utakmice, dok su u nastavku Bavarci uspeli da "umrtve" igru i ostanu smireni na visok pritisak rivala, koji im je prethodno zavadao dosta problema.

Iako je njihov tim gotovo celu utakmicu bio u podređenom položaju, navijači Liona imaju za čim da žale. U 9. minutu je prečka sačuvala gol Barselone posle sjajnog šuta Terijea sa oko 20 metara.

Ovim remijem Lion i Barselona ostali su i dalje bez poraza u Ligi šampiona ove sezone, ali će posle revanša neko od njih morati da se oprosti od daljeg takmičenja.

Jasno je da nas u obe utakmice čeka mnogo izbuđenja pomenutog 13. marta, ovaj put u Minhenu i Barseloni...

Liverpul je igrao bez suspendovanog Virdžila Van Dajka, pa je Fabinjo prekomandovan na štopera jer je Dejan Lovren povređen, dok je Bajern bio pojačan nedavno oporavljenim Manuelom Nojerom, a izostali su Boateng, Roben, Toliso, Gorecka, kao i suspendovani Tomas Miler.

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Fabinjo, Robertson – Vajnaldum, Henderson, Keita (76. Milner) – Mane, Salah, Firmino (76. Origi).

BAJERN: Nojer – Kimih, Zule, Humels, Alaba – Martinez (87. Sančez), Tijago – Gnabri (90+1. Rafinja), Rodrigez, Koman (81. Riberi) - Levandovski.

Sudija: Đanluka Roki (Italija).


Anketa

Ko prolazi dalje?

  • Liverpul

    68% (34)

  • Bajern

    32% (16)

Ko prolazi dalje?

Rezultati

Barselona je u Francusku doputovala bez bitnijih kadrovskih problema, dok je domaćin bio oslabljen neigranjem suspendovanog Nabila Fekira.

LION: Lopez - Duboa, Marselo, Denajer, Mendi - Ndombele (84. Diop), Auar - Traore (69. Tusar), Depaj, Terije (76. Korne) - M. Dembele.

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alba - S. Roberto (81. Vidal), Buskets, Rakitić - Mesi, Suarez, O. Dembele (67. Kutinjo).

Sudija: Cuntejt Čakir (Turska).


Anketa

Ko prolazi dalje?

  • Lion

    5.13% (2)

  • Barselona

    94.87% (37)

UŽIVO:

Kraj. Obe utakmice završene su bez pogodaka.

- Ako izdrži još nekoliko minuta, Entoni Lopez će biti apsolutni heroj večeri. Portugalac zaista fenomenalno večeras čuva gol Liona.

- Odlično se bacio Sadio Mane u 85. minutu i šutirao glavom, ali je isto tako odlično intervenisao i Manuel Nojer.

- Raspucao se Luis Suarez u finišu utakmice u Lionu, međutim, nije dovoljno precizan.

- Uspeo je Bajern da "umrtvi" igru u odnosu na prvo poluvreme. Povremeno uspevaju gosti da zaprete posle brzih akcija po bokovima, a najčešće to čini Serž Gnabri. Kako se čini, Bavarci će biti zadovoljni ukoliko se preostalih petnaestak minuta završi bez pogodaka.

- Dva opasna pokušaja Mesija u kratkom periodu, ali i dalje bez promene rezultata. Još dvadesetak minuta nade za goste da će stići do izuzetno važnog pogotka, kao i za domaćine da će uspeti da se odbrane.

- Suarez je imao priliku da u 65. minutu prekine post na gostujućim terenima u Ligi šampiona, za koji su statističari izračunali da traje već tačno 24 sata. Nije, ipak, bio dovoljno precizan, te je dobio samo korner.

- Centimetri su odlučivali posle šuta Gnabrija sa distance, imali su sreće Alison i fudbaleri Liverpula u 58. minutu.

- Depaj je dobro šutirao u 52. minutu i umalo doveo Lion u vođstvo, ali nije bio dovoljno precizan.

- Obrukali su se fudbaleri Liverpula u 54. minutu. Prvo Keita koji iz dva pokušaja nije uspeo da proigra Robertsona u kontranapadu, a zatim i Salah koji je imao mnogo sreće da lopta stigne do njega, ali mu je potom pobegla u gol-aut.

- Odličan start Fabinja u 52. minutu, kojim je sprečio Levandovskog da se nađe u gol šansi.

- Obe utakmice nastavljene su bez promena u sastavima.

Poluvreme. Sjajan tempo utakmice na Enfildu, ali i dalje bez golova. Liverpul je bio konkretniji, mada su i gosti iz Minhena nekoliko puta opasno zapretili.

U Lionu je Barselona imala inicijativu i više prilika, ali je domaćin bio bliži pogotku. Prečka je sačuvala gol gostiju u 9. minutu.

- Malo je nedostajalo da Liverpul povede u 40. minutu, ali je Matip loše šutirao posle sjajne akcije Salaha i Firmina po levoj strani.

- Na Enfildu je i veliki broj Bajernovih navijača.

- "Makazice" Manea u 38. minutu, ali je lopta završila daleko od Nojerovog gola.

- Solidan šut Gnabrija sa ivice kaznenog u 36. minutu, ali je Alison uspeo da skrene loptu u korner.

- Obrukao se Sadio Mane u 32. minutu! Bio je potpuno sam na desetak metara od Bajernovog gola, ali je šutirao veoma neprecizno. Reagovao je iz prve, iz okreta, iako je imao vremena da se bolje namesti...

- Džošua Kimih je u 28. minutu dobio žuti karton koji će ga koštati nastupa u revanšu, 13. marta.

- Dobru priliku imao je Mohamed Salah u 24. minutu, međutim, šutirao je glavom pored gola. Zasmetao mu je Alaba, iako nije dobro procenio let lopte posle centaršuta sa leve strane. Bilo je to, ipak, dovoljno da omete egipatskog napadača.

- Barsa ne prestaje sa napadima i očito je da gosti žele brz gol u Lionu, koji bi im mnogo olakšao posao ne samo u ovoj utakmici već i u revanšu. Igrao se 19. minut kada je Osman Dembele ponovo bio u šansi, ali i ponovo bez željene završnice.

- Dva dobra napada Barselone u 15. i 17. minutu, ali i neprecizni šutevi Rakitića i Mesija.

- Brz napad Liverpula u 16. minutu, ali je Mane šutirao pored gola. Možda bi bilo bolje da je odložio loptu do Robertsona, koji je utrčavao po levoj strani... Opet samo nekoliko sekundi kasnije Bajern je odgovorio! Šutirao je Koman, ali je pogodio spoljni deo mreže.

- Prva šansa i na Enfildu. Salah je probao da uhvati volej iz teške pozicije u 12. minutu, uspeo je, ali nedovoljno jako da bi savladao Nojera. Samo nekoliko sekundi potom uzbuđenje je viđeno i pred golom Liverpula, kada je posle oštrog centaršuta Gnabrija nespretno reagovao Matip i umalo postigao autogol. Na njegovu sreću, lopta je pogodila Alisona.

- PREČKA je sačuvala gol Barselone u 9. minutu posle šuta Terijea sa oko 20 metara!

- "Pršti" u Lionu od početka. Uzvratio je domaćin udarcem Auara u 5. minutu sa ivice kaznenog, ali je Ter Štegen uspeo da odbrani.

- Nije mnogo trebalo Barseloni da zapreti. Već u prvom minutu Osman Dembele je probio po levom krilu i zapretio, ali je njegov šut bio neprecizan.

- Jirgen Klop, bivši trener Majnca i Borusije Dortmund, u razgovoru sa poznanicima iz Bajernovog stručnog štaba.


LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Olimpik Lion - Barselona 0:0
Liverpul - Bajern Minhen 0:0

sreda

Šalke - Mančester siti (Arena sport 1)
Atletiko Madrid - Juventus (RTS 1)

odigrano 12. februara:

Mančester junajted - Pari sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 53, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/

odigrano 13. februara:

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0)
/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 85/

Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Ziješ 75 - Benzema 60, Asensio 87/

Revanši su 5, 6, 12. i 13. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC