• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" odleteli po pobedu za Mundobasket

Autor mondo.rs

Srbija gostuje Estoniji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za SP. Moguć je prolaz u slučaju jednog, pa i oba poraza u februarskom "prozoru".

 Mundobasket-2019-kvalifikacije-Estonija-Srbija-sastav-orlova-kalkulacije-za-prolaz Izvor: MN PRESS

Kvalifikacije za ovogodišnji Mundobasket iz ugla reprezentacije Srbije podsećaju na leto 2012. I tada, kada se igrao finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, kao i sada, protivnici su Estonija u Talinu i Izrael u Beogradu, a "orlove" od cilja deli jedna pobeda.

Pre šest i po godina se u glavnom gradu Estonije dogodila senzacija, jer je domaćin slavio rezultatom 88:81 i pred izabranike Dude Ivkovića postavio imperativ pobede u okršaju sa Izraelom, koji su oni uspešno izneli.

Svi se nadaju da će "orlovi" ovog puta na obali Baltičkog mora biti oprezniji, mudriji i bolji nego te septembarske večeri i da će se u nedelju u "Pioniru" i pre početka utakmice slaviti plasman na Mundobasket.

Aleksandar Đorđević i 12 njegovih igrača odleteli su za Estoniju u sredu rano ujutru, nakon jednog i po dana boravka u Beogradu i tri odrađena treninga.

Selektor je pre okupljanja odlučio da sa prvobitnog spiska, na kome je bilo 19 igrača, "precrta" Ognjena Dobrića i Stefana Pota, Branko Lazić i Vladimir Lučić su "roviti" pa ih je Đorđević poštedeo napora, dok Real nije dozvolio Ognjenu Kuzmiću da se priključi, iako naš centar nije u prvom planu kod trenera Pabla Lasa.

Slično novembarskom "prozoru", kada su Vasilija Micić i Stefan Jović u Beogradu nastupili protiv Grčke i dali veliki doprinos važnoj pobedi, ovog puta bi Micić i Nikola Milutinov nakon redovnog kola Evrolige mogli da zaigraju za Srbiju protiv Izraela - ako ta utakmica bude imala takmičarski značaj.

Tako se sastav za Estoniju praktično sam "ispisao", a na njemu se nalaze povratnik Miloš Teodosić, Ilija Đoković, Aleksa Avramović, Milenko Tepić, Ivan Paunić, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić i Nikola Jovanović.

A, sada, kalkulacije...

"Orlovi" bi već u četvrtak uveče mogli da se plasiraju na šampionat sveta i u slučaju poraza od Estonije. Za to je neophodno da istog dana svoje mečeve izgube i Gruzija i Izrael.

Čak i u varijanti sa dva poraza, od Estonije i od Izraela, Srbija bi ostala treća u grupi, pod uslovom da Gruzija u ovom "prozoru" zabeleži jednu pobedu. U tom slučaju bi se formirao "trougao", u kome bi sve tri selekcije imale isti ukupan skor (6-6), isti međusobni skor (2-2), a Srbija bi imala najbolju koš-razliku u direktnim okršajima, osim ako od Izraela izgubi sa 23 ili više poena razlike.

Takođe, ako Srbija bude bodovno izjednačena samo sa Gruzijom, ima dve pobede nad konkurentom i zadržava treću poziciju.

Jedini scenario koji "orlove" izbacuje iz aviona za Kinu je onaj u kome gube obe predstojeće utakmice, Izrael beleži 2-0, a Gruzija 2-0 (dalje ide Gruzija) ili 0-2 (dalje ide Izrael).

GRUPA L

9. KOLO (četvrtak): Estonija - Srbija 18.00, Izrael - Nemačka 18.30, Grčka - Gruzija 19.30.

10. KOLO (nedelja): Srbija - Izrael 16.00, Gruzija - Estonija 16.00, Nemačka - Grčka 18.00.

TABELA: Grčka 9-1, Nemačka 9-1, Srbija 6-4, Gruzija 5-5, Izrael 4-6, Estonija 2-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC