• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale o Teu: Nedostaje mu svega, ali ne i talenta

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije u Estoniji najviše govorio o kapitenu. Uz ekipu je i prvi Teodosićev zamenik, Milan Mačvan.

 Aleksandar Đorđević Miloš Teodosić Nedostaje mu svega, ali ne i talenta Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Aleksandar Saša Đorđević dočekao je u ponedeljak Miloša Teodosića zagrljajem i širokim osmehom.

Kapiten i prvi plejmejker reprezentacije Srbije prvi put će odigrati zvaničan meč za reprezentaciju od Olimpijskih igara u Riju, a njegov povratak dogodiće se u veoma važnoj utakmici - protiv Estonije u Talinu.

Dan pre "meč lopte" za plasman Srbije na Mundobasket u Kini (četvrtak, 18 časova), selektor je posvetio posebnu pažnju Teodosićevom povratku u sistem reprezentacije, uz objašnjenje da je sjajni "plej" iz objektivnih razloga daleko od optimalne forme.

"Ipak on nije dugo igrao, i on sam je svestan toga. Videlo se na treningu da mu nedostaje ritma, nedostaje mu svega, ali mi se uzdamo u njegov talenat. Obično je tako, iz nekog mirovanja, imao fantastične utakmice. Nadamo se da će tako biti i ovde. Onako, na svežinu", rekao je Đorđević.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Najavljujući utakmicu, selektor želi da što više rastereti kapitena.

"Ne bi trebalo ni on sam da se opterećuje, niti bi trebalo da očekujemo da će samo on da reši utakmicu. Svih 12 momaka trebalo bi da donesu najbolje što mogu, jer ćemo tako i njemu pomoći da bude onaj pravi. Ali, već sam ovaj gest, kapitenski, liderski, je za svako poštovanje".

Uz zahvalnost svim igračima koji su se odazvali pozivu, Đorđević je naglasio i da je uz ekipu u Estoniji i Milan Mačvan, koji se oporavlja od teške povrede kolena.

"Svim igračima koji su do sada igrali i odazivali se, sa naše strane veliko, veliko hvala. U Estoniji je sa nama i Milan Mačvan, još jedan naš kapiten! Imamo mnogo igrača koji imaju taj kapitenski gen. Želeo je da dođe i pomogne. Imamo to zajedništvo koje nas krasi, odatle gradimo sve što možemo", dodao je Đorđević.

Priprema za utakmicu protiče mirno.

"Pre treninga smo se dobro odmorili, imali 'video sastanak'. Znamo šta nas čeka. Sutra se ovde sprema prava fešta za trojicu njihovih igrača koji se opraštaju, ali to ne sme da nas dekoncentriše. Znamo šta nam je činiti i na koji način treba da se, pre svega, mentalno pripremimo. Očekujem fizički veoma zahtevnu utakmicu. Svi momci su zdravi i spremni, krenuli smo dobro, imali smo odličnih par dana priprema. Sigurno da će tu biti mnogo i individualnog uticaja na igru svakog od njih. Svi oni će dati sve od sebe da dođemo do pobede i željenog puta na Svetsko prvenstvo već ovde u Talinu", poruka je selektora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC