• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosna - Borac m:tel, finale prije finala!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik visočke Bosne Adnan Delić oduševljen što će njegov klub u polufinalu Kupa BiH igrati protiv branioca trofeja, banjalučkog Borca m:tel.

 Adnan Delić predsjednik RK Bosna Visoko polufinale Kupa BiH Borac finale prije finala Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

Detalj sa prvenstvenog meča Borca m:tel i Bosne iz Visokog
Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

Žrijeb polufinalnih parova Kupa BiH odlučeno je da će se u borbi za finale sastati visočka Bosna i Banjalučki Borac m:tel.

Biće to duel trenutnog lidera Premijer lige BiH i aktuelnog osvajača Kupa BiH, a iz Visokog poručuju da im je izuzetno drago što će odmjeriti snage sa sportskim prijateljima iz Banjaluke.

"Iskren da budem, radujem se što smo dobili banjalučki Borac m:tel. Na svojoj stranici tu utakmicu smo najavili kao 'finale prije finala'. Mislim da su podjednake šanse za plasman u finale. Činjenica je da će to biti susret dva prijateljska kluba, izuzetno kvalitetna i siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u dvije kvalitetne i uzbudljive utakmice, pa neka pobijedi bolji", poručio je predsjednik Bosne Adnan Delić u izjavi za MONDO.

U drugom polufinalnom dvoboju pobjednik duela Izviđač/Sloga će igrati protiv Vogošće, a Delić prednost daje "skautima" iz Ljubuškog.

"Prednost dajem Izviđaču i siguran sam da će Ljubušaci biti finalisti Kupa BiH. Smatram da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Vogošće, igraju mnogo jače utakmice u SEHA ligi, uigraniji su i mislim da će svoj pravi kvalitet pokazati u završnici plej-ofa i Kupa BiH."

Visočani su aktuelni lideri Premijer lige BiH i u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali i Kupa BiH, pokazali su da se ravnopravno mogu nositi sa svim rivalima.

"U više navrata najavljivali smo borbu do kraja, na oba fronta, pa dokle stignemo. Dakle, želja nam je da osvojimo i trofej u Kupu BiH i u Premijer ligi BiH. Ukoliko igrački kadar ne pretrpi neke ozbiljnije promjene, a tu mislim na povrede igrača, mislim da možemo u plej-ofu otići i do samog kraja", naglasio je predsjednik Visočana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC