• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurćubić: Svaki meč pod imperativom!

Autor mondo.ba

U prvom kolu nastavka prvenstva, fudbaleri Krupe pred svojim navijačima traže bodove spasa protiv Zvijezde 09 (subota, 14.30).

 Krupa Zvijezda 09 Premijer liga BiH 20. kolo najava Izvor: MONDO/screenshot
Izvor: MONDO/screenshot

Zimska pauza je iza fudbalera Krupe, koji će već od starta proljećnog dijela sezone nastojati da krenu sa sakupljanjem bodova, koji bi im mogli osigurati opstanak u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba Krupljana Petar Kurćubić zadovoljan je odrađenim tokom zimskih priprema, ali svjestan je da su borbe za bodove nešto sasvim drugo i da njegovu ekipu očekuje veoma težak posao u nastavku prvenstva.

Prvi meč, i to pred svojim navijačima, Krupa će igrati u subotu od 14.30 protiv Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, ekipe koja je jedan od konkurenata u borbu za očuvanje premijerligaškog statusa.

Tim iz Semberije u prvih 19 kola sakupio je šest bodova više od Krupe, a ekipa iz kanjona Tijesno sada će nastojati da taj zaostatak prepolovi.

"Već na startu nastavka prvenstva očekuje nas veoma važna utakmica protiv jednog od direktnih konkurenata u borbi za opstanak u ligi. Zadovoljni smo načinom na kojim smo odradili pripreme, mislim da smo dosta toga poboljšali, ali jedno su pripreme i prijateljske utakmice, a nešto sasvim drugo prvenstvene", kaže Kurćubić.

S obzirom na "mršav" bodovni saldo iz prvog dijela sezone, fudbalerima Krupe svaki meč biće "biti ili ne biti".

"Pred svaku utakmicu imamo imperativ pobjede, pogotovo na našem terenu. Sigurno da Zvijezda 09 posjeduje kvalitet, iza sebe imaju niz odličnih rezultata i sve to uzimamo u obzir. Ipak, drugi izbor nemamo, nego da 90 minuta pokušamo da napadamo i pobijedimo. Nadam se da uz maksimalnu angažovanost igrača možemo do prve proljećne pobjede koja bi nam mnogo značila u daljoj borbi za opstanak", poručio je strateg Krupe.

Izvor: MONDO/screenshot

Jedan od ključnih fudbalera Krupe u posljednje vrijeme je ofanzivac Slobodan Milanović.

"Sigurno da smo kvalitetno radili posljednjih šest sedmica, pripremali se za prvo kolo protiv Zvijezde 09, kako bismo odigrali dobar meč i pokušali ostvariti pobjedu koja nam je i te kako potrebna u borbi za opstanak", rekao je Milanović.

Nikola Mandić ove zime stigao je u Krupu, odradio pripreme sa novim saigračima i spremno dočekuje drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

"Napokon je došao kraj pripremama i sada se možemo okrenuti prvoj utakmici. Dolazi nam ekipa Zvijezde 09, koja nam 'bježi' šest bodova i nemamo se čega plašiti. Idemo na pobjedu i samo tri boda nas zanimaju", naglasio je ofanzivni vezista iz Hrvatske.

Srpski derbi 20. kola Premijer lige BiH povjeren je sudiji Milošu Gigoviću iz Gradiške.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

U subotu:

Mladost - GOŠK (14.30)
Krupa - Zvijezda 09
Tuzla siti - Sarajevo
Čelik - Sloboda (17.30)

U nedjelju:

Radnik - Željezničar (14.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar 28, Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda 09 21, Čelik 21, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC