• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati nadomak 2 mesta u LŠ, Austrijanci direktno?!

Autor mondo.rs

Uspesi Dinamo Zagreba i Red Bul Salcburga u Ligi Evrope doneli su sjajne vesti fudbalskim klubovima iz tih zemalja.

Dinamo Zagreb piše klupsku istoriju, igra najuspešniju evropsku sezonu od sedamdesetih godina i donosi vredne bodove za hrvatski nacionalni koeficijent.

Ekipa Nenada Bjelice u četvrtak je ubedljivo pobedila Viktoriju Plzenj 3:0, obezbedila sebi mesto u osmini finala Lige Evrope i donela svojoj zemlji jako važne poene.

Dinamo dočekuje današnji žreb (petak, 13 časova) svestan da će samo jednim remijem u predstojećem dvomeču ponovo omogućiti Hrvatskoj da od leta 2020. godine ima dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona (LŠ).

To se, na primer, već dogodilo u sezoni 1999/2000, kada je Rijeka igrala do drugog kola u kojem je izbacio Partizan (3:1, 3:0), a Dinamo (tadašnja "Kroacija") učestvovala samo u trećem, eliminisala mađarski MTK i ušla u grupnu fazu. 

Dakle, da je Dinamo prošle nedelje izbegao poraz u Plzenju, već bismo najavili da će Hrvatska za dve sezone imati dva učesnika u borbama za mesto u Ligi šampiona.

Istovremeno, veliki uspeh ostvario je i Red Bul Salcburg, dugogodišnji tragičar kvalifikacija za najjače takmičenje.

Najbolji austrijski tim je sedam sezona uzastopno igrao kvalifikacije za LŠ i ispadao od Didelanža, Fenerbahčea, Malmea (dva puta!), Dinamo Zagreba, Rijeke i Crvene zvezde. Po svemu sudeći, od sezone 2020/21 ni on ni eventualno neki drugi šampion Austrije neće igrati kvalifikacije, jer će Salcburg plasmanom u osminu finala Lige Evrope ostvario izvesno presudan uspeh da austrijska liga dobije direktno mesto u najjačem takmičenju.

To se neće dogoditi samo ako Holandija ove sezone odbrani svoj koeficijent - odnosno ako Ajaks iznenadi Real i u Madridu eliminiše trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, posle amsterdamskih 2:1 za "kraljevski klub".

Stižu lepi dani za hrvatski i austrijski fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC