• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Sarajevo je (pre)daleko, naš cilj je Evropa

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbalska Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda utakmicama 20. kola, a fudbaleri Željezničara gostuju neugodnoj ekipi Radnika iz Bijeljine.

Željezničar je jutros otputovao u Bijeljinu, gdje će ekipa biti u karantinu do meča koji će biti odigran u nedjelju, 24. februara, a trener "plavih" Amar Osim se nada dobrom pristupu njegovih fudbalera koji bi im donio pobjedu na otvorenju proljetnog dijela sezone.

"Znamo da uslovi neće biti kao u Antaliji, ali najvažniji je pristup igrača. Ako bude na nivou kao na pripremama možemo se nadati dobrom rezultatu. Teren i vrijeme utiču na taktiku. Znamo za šta smo se spremali i kakvi nas tereni očekuju svaku drugu utakmicu", rekao je Osim.

Ističe da će polusezonu započeti igrači koji su završili jesenji dio Premijer lige BiH, a da će igrači koji nisu potpuno spremni postepeno dobijati veću minutažu, te da je cilj Željezničara do kraja takmičenja izboriti mjesto koje donosi nastup u Evropi.

"Počeće igrači koji su zdravi i spremni, a novi igrači koji nisu u formi će dobijati manje minutaže. Nadam se da će vremenom moći dati više. Zaostatak za Sarajevom je prevelik tako da ne razmišljamo da se umješamo u borbu za titulu. Naš cilj je Evropa, jer to je bitan vid finansiranja naših klubova. Željo je u zadnjih desetak godina samo jedanput promašio evropska takmičenja i ako bi se to desilo ovoga puta, bio bi velik udarac za nas. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo u tome uspjeti", zaključio je Osim.

Igrač Željezničara Sinan Ramović naglašava da igrači Željezničara nipošto ne smiju potcijeniti protivnika.

"Ekipa Radnika je uvijek neugodna. Promijenili su dosta igrača, ali sigurno je da ih ne smijemo potcijeniti. Ako prenesemo dobre igre sa priprema, nećemo imati problema, a mislim da moramo dobro započeti drugi dio sezone", izjavio je Ramović i dodao da se u potpunosti oporavio od povrede.

Utakmica Radnik - Željezničar će biti odigrana u nedjelju, 24. februara u 14.30 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

U subotu:

Mladost - GOŠK (14.30)
Krupa - Zvijezda 09
Tuzla siti - Sarajevo
Čelik - Sloboda (17.30)

U nedjelju:

Radnik - Željezničar (14.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar 28, Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda 09 21, Čelik 21, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC